Οι Αυστραλιανές αρχές εξετάζουν αν και κατά πόσο το νεοσύστατο brand ‘Mission Winnow’ αποτελεί μία «βιτρίνα» της Marlboro, ώστε η Philip Morris να συνεχίσει να προωθεί το προϊόν της, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις.

Από το 2008, η διαφήμιση καπνού απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς, και όχι μόνο στην Ε.Ε., με αποτέλεσμα οι ομάδες να στρέφονται σε άλλες χορηγίες.

Η Ferrari, όμως, συνέχισε να έχει ως partner της την Philip Morris (εταιρεία που παράγει τα Marlboro, το brand των οποίων δέσποζε στα μονοθέσια της Scuderia), και οι δύο πλευρές βρήκαν τρόπο να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, με το ‘Mission Winnow’, που δεν αφορά καπνά, αλλά την προσπάθεια της PMI να βρει νέες τεχνολογίες στον χώρο της καπνοβιομηχανίας – χωρίς την νικοτίνη.

Ωστόσο, οι Αυστραλιανές αρχές δεν φάνηκαν να πείθονται, και μετά από προτροπή του John Cunningham, που είναι γνωστός στη χώρα για τις καμπάνιες του κατά του καπνίσματος, θα εξετάζουν αν το Mission Winnow είναι απλώς η «βιτρίνα» της Marlboro, για να μπορεί να διαφημίζεται ξανά στην F1.

Εκπρόσωπος της Philip Morris Australia, δήλωσε στην The Age:

«Η μητρική εταιρεία της Philip Morris Australia, η Philip Morris International και η Scuderia Ferrari έχουν μία διεθνή συνεργασία, που ελέγχεται εκτός Αυστραλίας.»

Από τη μεριά του, ο Cunningham δήλωσε:

«Το site της Mission Winnow κάνει ξεκάθαρο τι προσπαθούν να πετύχουν, και τι δουλειά κάνουν. Δεν έχει να κάνει με μονοθέσια F1, αυτό είναι βέβαιο. Οι καπνοβιομηχανίες παραδέχονται, επιτέλους, ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουν την οικονομική τους επιβίωση είναι να κάνουν τον κόσμο να εθιστεί στην νικοτίνη.

«Θα ρίξουν χρήματα σε έρευνας για να το πετύχουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο – όχι προς όφελος των εξαρτημένων πελατών τους, αλλά προς όφελος των κερδών και των μετόχων τους.»

Εφόσον το Mission Winnow απαγορευτεί στην Αυστραλία, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, είναι πιθανό να προχωρήσουν σε αντίστοιχες έρευνες κι άλλα κράτη που φιλοξενούν αγώνες F1, αφού θα έχει δημιουργηθεί κι ένα δεδικασμένο.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X