Αυξάνεται το όριο καυσίμου για το 2019

Διάφορες αλλαγές στην σεζόν του 2019 ανακοινωθήκαν σήμερα από την FIA με την πιο σημαντική αλλαγή να αφορά τα διαθέσιμα καύσιμα των μονοθέσιων για τον αγώνα.

Σήμερα έγινε το στρατηγικό συμβούλιο της Formula 1, στα κεντρικά της FIA στο Παρίσι με την παρουσία του Jean Todt προέδρου της FIA και του Chase Carey, CEO της Formula1.

Η πιο σημαντική αλλαγή που επιβεβαιώθηκε για την επόμενη σεζόν είναι η αύξηση του ανώτατου ορίου καυσίμων που μπορεί να έχει ένα μονοθέσιο από τα 105 κιλά στα 110 κιλά με σκοπό οι ομάδες να μην χρειάζεται να ελαττώνουν την απόδοση του κινητήρα για εξοικονόμηση καύσιμου.

Στην συνάντηση αποφασίστηκαν και άλλες αλλαγές σχετικά με την σεζόν του 2019 πέρα από την αύξηση των καυσίμων:

  • Διαχωρισμός του βάρους του μονοθέσιου από το βάρος του οδηγού
  • Υποχρεωτική χρήση βιομετρικών γαντιών από τους οδηγούς με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας.

Ωστόσο οι συζητήσεις δεν σταμάτησαν εκεί καθώς οι άνθρωποι της FIA και της F1 στις επόμενες συναντήσεις θα συζητηθούν οι αλλαγές στα αεροδυναμικά των μονοθέσιων, με την ομοσπονδία να θέλει την γνώμη των ομάδων προτού προχωρήσουν σε αποφάσεις.

Σε δεύτερο χρόνο παρουσιάστηκαν και οι προτάσεις της FIA για τους κανονισμούς των κινητήρων από το 2021 και μετά με τα βασικά χαρακτηριστικά να είναι:

  • Κινητήρες 1.6
  • Υβριδικοί V6
  • Κατάργηση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας από την εξάτμιση (MGU-H).

Πηγή: fia.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Διαχειριστής

Ιδρυτής και Διαχειριστής του TotalRacing.gr . Σπουδάζω Μηχανικός Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.