Δύο αγώνες μικρότερης διάρκειας προτείνει ο Ecclestone

Το αφεντικό της F1 Bernie Ecclestone θέλει να χωρίσει των αγώνα της Κυριακής σε 2 μικρότερους αγώνες, καθώς πιστεύει ότι οι φίλαθλοι της F1, έχουν βαρεθεί την παρούσα δομή ενός αγώνα.

Με τους νέους ιδιοκτήτες του αθλήματος να ψάχνουν το τι μπορεί να αλλάξει στο άθλημα με σκοπό να γίνει πιο δημοφιλές και πιο επικερδές, ο Ecclestone εκφράζει την δικιά του άποψη.

Σε συνέντευξη του στους Times της Κυριακής, ο Ecclestone τόνισε πως θα υπήρχε μια μεγάλη αναθέρμανση του ενδιαφέροντος αν ο αγώνας χωριζόταν σε δύο μικρότερους διάρκεια 40 λεπτών έκαστος.

«Ο κόσμος πλέον δεν διατηρεί την προσοχή του σε κάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με πολλά αθλήματα να ψάχνουν τρόπο για να μειώσουν την διάρκεια τους. Τα νούμερα ανέβηκαν στην Βραζιλία, καθώς είχαμε μεγάλο αγώνα με βροχή και αρκετές συγκρούσεις, αλλά αυτό σήμαινε ότι πρέπει να έχουμε δύο εκκινήσεις εξαιτίας της κόκκινης σημαίας.

«Πρέπει να εξετάσουμε την παραδοσιακή μορφή του ενός μεγάλου αγώνα. Δύο σαραντάλεπτοι αγώνες με ένα διάλειμμα 40 λεπτών στο οποίο οι οδηγοί θα μπορούσαν να κάνουν δηλώσεις όσο γινόταν δουλειά στα μονοθέσια, θα μπορούσε να φέρει περισσότερους τηλεθεατές, περισσότερα κανάλια και περισσότερους χορηγούς.

«Για τον πρώτο αγώνα η διαδικασία των κατατακτήριων θα ήταν ίδια όπως τώρα, και η σειρά εκκίνησης θα ήταν η ίδια με την κατάταξη τερματισμού του πρώτου αγώνα. Θα ταρακουνούσε λίγο τα πράγματα. Αλλά δεν ξέρω αν έχουμε το κουράγιο για μια τέτοια αλλαγή, ωστόσο οι καιροί αλλάζουν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε.

«Όλα τα Αμερικάνικα αθλήματα έχουν διακοπές, καθώς οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν. Έχουν μεγαλώσει με τα πάντα είναι χωρισμένα σε κομμάτια 15 λεπτών. Οι άνθρωποι πλέον είναι ίδιοι παντού.»

Στην συνέχεια ο Ecclestone επανέλαβε την άποψη του ότι η F1 χρειάζεται πολλές αλλαγές στους κανονισμούς της.

«Το βιβλίο των κανονισμών θα έπρεπε να ονομάζεται ‘Μην αγωνίζεσθαι’. Είναι γραμμένος με πολλές ανακρίβειες που σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και οι οδηγοί δεν ξέρουν τι είναι το σωστό»

«Οι οδηγοί είναι μπερδεμένοι, το ίδιο και οι τηλεθεατές, το ίδιο και εγώ, αυτό που συμβαίνει είναι τρελό. Πρέπει να κάνουμε πιο εύκολο για τους οδηγούς να αγωνισθούν με ισότητα. Δεν λέω ότι θα τους βάλουμε να έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους, αλλά αν πάνω στην μάχη ακουμπήσουν ο ένας τον άλλο δεν έγινε κάτι«

«Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν κάποιοι από αυτούς θέλουν να αγωνισθούν ή αν απλά θέλουν να είναι μέσα σε ένα μονοθέσιο της F1».

 

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Checking The Pacenotes - Rally Αυστραλίας - Τέλος εποχής

Next Article

Στη Sauber ο Ericsson και για το 2017

Related Posts