Εξηγήσεις για την απαγόρευση των winglets της Ferrari δίνει η FIA

H FIA έδωσε εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση να απαγορεύσει τα winglets στο halo της Ferrari, μιλώντας για αρκετά «φιλελεύθερη ερμηνεία» των κανονισμών.

Στο Ισπανικό GP, η Ferrari εμφανίστηκε με ένα πρωτοποριακό τρόπο τοποθέτησης των καθρεφτών πάνω στο halo, στηρίζοντάς τους πάνω σε winglets.

Αμέσως αυτός ο σχεδιασμός προκάλεσε αντιδράσεις, με τη FIA να ζητά από τη Scuderia να επιστρέψει στην κατασκευή που είχε ως και το προηγούμενο Grand Prix, αρχής γενομένης από το Μονακό.

Ο αλυτάρχης της F1, Charlie Whiting, μίλησε για αυτήν την απόφαση:

«Είναι μία πολύ φιλελεύθερη ερμηνεία της λέξης ‘τοποθέτηση’, γιατί έτσι γίνονται νόμιμα [τα winglets]. Η ερμηνεία αυτή κρέμεται πάνω στο αν πιστεύουμε πως αυτό είναι μία απλή τοποθέτηση ή όχι. Και εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό.

«Πιστεύουν πως συμβάλλουν στην ακαμψία του καθρέφτη. Αμφιβάλλω αν θα βρίσκονταν εκεί χωρίς κάποιο αεροδυναμικό όφελος, αλλά αυτήν την εποχή δεν μετράει τόσο πολύ αυτό. 

«Στείλαμε μία ντιρεκτίβα πριν μερικές εβδομάδες προς απάντηση στις ερωτήσεις ορισμένων ομάδων σχετικά με την τοποθέτηση καθρεφτών στο halo. Απαντήσαμε θετικά, και θέσαμε ορισμένες προϋποθέσεις, μία εξ αυτών ότι πρέπει να είναι καρφωμένοι επάνω στο halo. Είναι θέμα ερμηνείας των κανονισμών και μία τόσο αδύναμη ερμηνεία είναι κάτι για το οποίο δεν χαιρόμαστε.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.