Ένσταση της Ferrari σχετικά με την απόφαση της FIA

Η υπόθεση με την ποινή του Sebastian Vettel στο Grand Prix του Μεξικού δεν φαίνεται να έχει τελειώσει ακόμη, με την Ferrari να έχει υποβάλει ένσταση ύστερα για την χθεσινή απόφαση της FIA που έλεγε ότι το θέμα δεν θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Ως συνήθως σε παρόμοιες υποθέσεις, η Ferrari προσπαθεί να κερδίσει χρόνο όσο ψάχνει το τι μπορεί να κάνει.

Η Ιταλική ομάδα ζήτησε από την FIA να επανεξετάσει το θέμα έτσι ώστε να να ξεκαθαριστούν τα πράγματα σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Οι τέσσερις αγωνοδίκες που ήταν στο Grand Prix του Μεξικού συζήτησαν επί του θέματος μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή το απόγευμα. Το παρόν από την Ferrari έδωσε ο Jock Clear. ενώ από την Red Bull οι Christian Horner και Jonathan Wheatly.

Παλιές υποθέσεις μπορούν εξετασθούν ξανά μόνο αν προσκομισθούν νέα στοιχεία. Οι ομάδες παρείχαν τα στοιχεία του GPS, ενώ αποκαλύφθηκε πως ο Charlie Whiting έπρεπε να πει στον Max Verstappen να δώσει πίσω την θέση του.

Η Ferrari προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το γεγονός αυτό υπέρ της κατά την προσπάθεια της να δικαιολογήσει τις αμυντικές κινήσεις του Vettel επί του Daniel Ricciardo.

Οι αγωνοδίκες είπαν πως ο Whiting δεν είναι υποχρεωμένος να πει στις ομάδες ότι οι οδηγοί πρέπει να δώσουν πίσω κάποια θέμα, ενώ επίσης αποφάσισαν ότι η Ferrari δεν προσκόμισε επαρκεί νέα στοιχεία έτσι ώστε να ξανανοίξει η υπόθεση.

Η ανακοίνωση της FIA έλεγε: «Έχοντας λάβει όλες τις γραπτές και προφορικές καταθέσεις, και ύστερα από προσεκτική εξέταση των στοιχείων, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως δεν υπήρξαν νέα στοιχεία έτσι ώστε να ξανανοίξει η υπόθεση.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Βαλένθια - FP3 - Eπέβαλλε τον ρυθμό του ο Marquez

Next Article

Ecclestone - Σε κίνδυνο Γερμανία-Βραζιλία

Related Posts