Επίσημο του Abiteboul στην Hyundai

Όπως αναμενόταν ο Cyril Abiteboul ανέλαβε επίσημα καθήκοντα αγωνιστικού διευθυντή στην ομάδα της Hyundai και θα αναλάβει τις τύχες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Η απομάκρυνση του Julien Moncet από τη θέση του επικεφαλής στην ομάδα της Hyundai άφησε ένα κενό στην κεφαλή της ομάδας, λίγες εβδομάδες πριν από την εκκίνηση της νέας σεζόν του WRC στο Μόντε Κάρλο.

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Cyril Abiteboul να αντικαθιστά τον Moncet επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά το πρωί της Πέμπτης, όταν η ομάδα της Hyundai ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Γάλλου για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, ο Abiteboul κάνει το μεγάλο βήμα στο WRC, έχοντας ολοκληρώσει με το τέλος του 2020 τη συνεργασία του με την τότε ομάδα της Renault στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Abiteboul είχε αυτή τη θέση για τέσσερα συναπτά έτη, ενώ προηγουμένως είχε διοικητικό ρόλο στην ομάδα της Caterham, μέχρι αυτή να διαλυθεί και να αποχωρήσει από την F1.

Από την πλευρά του ο Moncet θα παραμείνει στο δυναμικό του τμήματος Motorsport της Hyundai, με την κορεατική εταιρεία να γνωστοποιεί πως ο μέχρι πρότινος αναπληρωματικός επικεφαλής της ομάδας θα αναλάβει καθήκοντα που αφορούν την εξέλιξη νέων τεχνολογιών για το μέλλον της αγωνιστικής ύπαρξης του τμήματος.

Υπενθυμίζεται πως η Hyundai θα συμμετάσχει με τρία αυτοκίνητα στην προσεχή πρεμιέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Ράλι Μόντε Κάρλο, με τα πληρώματα των Neuville/Wydaeghe, Sordo/Carrera και Lappi/Ferm, με τους τελευταίους να κάνουν το ντεμπούτο τους με το I20N WRC.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

WEC: Αυτή είναι η λίστα συμμετοχών του 2023

Next Article
F1

Οι ημερομηνίες των παρουσιάσεων των ομάδων της F1 για το 2023

Related Posts