Κοντά στη Hyundai o Cyril Abiteboul το 2023

Σύμφωνα με νέες φήμες ο πρώην managing director της Renault F1, Cyril Abiteboul, θα αντικαταστήσει τον Julien Moncet ως ο νέος διευθυντής της Hyundai Motorsport.

O Abiteboul ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός, ενώ με τον καιρό ανήλθε σε ηγετικές θέσεις στην Formula 1, ξεκινώντας από την θέση του διυθυντή ομάδος της Caterham και λίγο αργότερα με την Renault όπου και θα έμενε από το 2014 έως το 2020.

Μετά από την έξοδο του από την F1 ο Cyril παρέμεινε στον κόσμο των μονοθέσιων, δουλεύοντας με την κατασκευάστρια κινητήρων για την Formula 2, Mecachrome.

Παρ’όλα αυτά αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει κάποια εμπειρία από τον κόσμο του WRC ο Abiteboul δεν είναι το πρώτο πρόσωπο της F1 που συνδέεται με την Hyundai καθώς ο Eric Boullier, ένα ακόμα πρώην μέλλος της Renault F1 ήταν μέσα στην λίστα των πιθανών αντικαταστάτων του Moncet.

2022 FIA World Rally Championship
Round 13, Rally Japan
10-14 November 2022
Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Σύμφωνα με το DirtFish τα ανώτερα στελέχη της ομάδας ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή την Τρίτη.

Η απόφαση φαίνεται να πάρθηκε με την ελπίδα πως κάποιος σαν τον Abiteboul θα φέρει μια σταθερότητα στην ομάδα, καθώς μετά από μια αρκετά δύσκολη σεζόν πολλές σημαντικές θέσεις να μένουν κενές (και όχι μόνο στον τομέα των οδηγών), με πιο πρόσφατο παράδειγμα παραίτησης τον Pablo Marcos από την θέση του team manager ενώ ο ίδιος αντικατέστησε τον Alain Panasse όταν η Hyundai δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του.

Αντίστοιχα το μέλλον του Julien Moncet φαίνεται επίσης αβέβαιο, καθώς ο ίδιος φαίνεται να επιθυμεί να μείνει σε ηγετική θέση όπως είχε δηλώσει και στην αρχή της σεζόν, αντί να επιστρέψει στην προηγούμενη του θέση ως powertrain manager.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
7
Shares
Previous Article
GP Κίνας

Ακυρώθηκε το GP Κίνας και για το 2023

Next Article
tanak malcolm wilson msport ford 2023

Επισήμως στην M-Sport o Tänak το 2023

Related Posts