Οι ομάδες της Formula 1 συμφώνησαν να κλείσουν τα εργοστάσια και τα γραφεία τους για τρεις εβδομάδες ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό στον Αύγουστο για να γίνουν αγώνες.

Οι φήμες που ήθελαν το καλοκαιρινό διάλειμμα της F1 να αλλάζει ημερομηνία και να γίνεται τον Μάρτιο – Απρίλιο επαληθεύτηκαν, με τις ομάδες ομόφωνα να συμφωνούν για την αλλαγή αυτή.

Την απόφαση αυτή επικύρωσε σήμερα και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Επίσης το διάλειμμα αυτό θα διαρκέσει 21 μέρες και όχι 14 όπως ήταν το θερινό.

Αυτή η αλλαγή έγινε έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν αγώνες τον Αύγουστο, με ένα αρκετά διαφορετικό πρόγραμμα, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί οι τέσσερις πρώτοι αγώνες, σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Κίνα και Βιετνάμ ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και η απόφαση για την αναβολή και των GP Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό.

Όλες αυτές οι αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα είναι αρκετά πιθανό να καθυστερήσουν κατά έναν χρόνο την εφαρμογή των νέων κανονισμών, με τα νέα μονοθέσια πιθανότατα να κάνουν ντεμπούτο το 2022.

Πηγή: bbc.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles