GP Καναδά – FP2: Δυναμικά στην κορυφή ο Russell

Russell, Mercedes, GP Καναδά, FP2
Canadian Grand Prix, Freitag, LAT Images

Mε τον George Russell στην κορυφή των χρόνων ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Καναδά. Ο Βρετανός ήταν οριακά ταχύτερος από τον Lando Norris, τρίτος ο Antonelli, ζημιά για τον Lance Stroll.

Η καλοκαιρία στο Μόντρεαλ συνεχίστηκε και κατά τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Καναδά, με την πίστα που φέρει το όνομα του Gilles Villeneuve να έχει και πάλι συνεχόμενη δράση. Στη διαδικασία δεν συμμετείχε ο Charles Leclerc, καθώς το σασί της SF-25 καταστράφηκε μετά την σύγκρουσή του στο FP1 και οι μηχανικοί της Ferrari χρειάστηκε να το επιδιορθώσουν, αφήνοντας εκτός πίστας τον Μονεγάσκο.

Η διαδικασία κύλησε εν πολλοίς ομαλά, με εξαίρεση μία επαφή του Lance Stroll με την μπαριέρα της έκτης στροφής. Ο Καναδός το παράκανε και παρότι η επαφή δεν ήταν σφοδρή, ήταν ωστόσο αρκετή για να διαλύσει τον εμπρός αριστερά τροχό της Aston Martin, με τον Stroll να αφήνει το μονοθέσιο σε ασφαλές σημείο, στην άκρη της πίστας, επιτρέποντας την συνέχισή της χωρίς να βγει κόκκινη σημαία.

Τo FP2 εξελίχθηκε έτσι με τον συνήθη τρόπο, όπου οι οδηγοί έκαναν τους ταχύτερους χρόνους τους λίγο μετά το μέσο της διαδικασίας, χρησιμοποιώντας τα τελευταία λεπτά για προσομοιώσεις αγώνα με πολλά καύσιμα. Η κατάταξη ήταν και πάλι πολύ κλειστή με ένα δευτερόλεπτο να χωρίζει τον πρώτο με τον 17ο.

Ο George Russell ήταν ο ταχύτερος στην δεύτερη περίοδο, καταφέρνοντας να κάνει πρώτος έναν πολύ γρήγορο γύρο με την μέση γόμα της Pirelli, αναρριχώμενος στην κατάταξη μέχρι το τέλος, καθώς κανείς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 1:12,123 που πέτυχε με το μονοθέσιο της Mercedes.

Μετά από αρκετές προσπάθειες με ην μαλακή γόμα, ο Lando Norris έκανε έναν καθαρό γύρο και κατάφερε να ανέβει στην δεύτερη θέση, μόλις 28 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον συμπατριώτη του. Την πρώτη τριάδα έκλεισε η έτερη Mercedes του Andrea Kimi Antonelli, ο οποίος επιβεβαίωσε την ανεβασμένη ταχύτητα, τουλάχιστον στο FP2.

Σταθερά γρήγορες είναι οι Williams, με τον Alex Albon να βρίσκεται τέταρτος στην κατάταξη και τον Carlos Sainz να έπεται στην έβδομη θέση. Ανάμεσά τους βρέθηκαν οι Fernando Alonso και Oscar Piastri, με τον Αυστραλό να έχει, όπως κι ο teammate του, προβλήματα στα έντονα φρεναρίσματα που απαιτούνται στην πίστα του Μόντρεαλ.

Την δεκάδα έκλεισαν οι δύο πολλάκις παγκόσμιοι πρωταθλητές, Lewis Hamilton και Max Verstappen, καθώς επίσης και ο Liam Lawson, που κατάφερε να ξεπεράσει, έστω για λίγο την επίδοση του Isack Hadjar.

Η συνέχεια του Grand Prix του Καναδά γίνεται πλέον το Σάββατο με το FP3 να ανοίγει το πρόγραμμα της ημέρας στις 19:30 το βράδυ.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Καναδά - FP1: Οριακό προβάδισμα Verstappen

Next Article
Mick Schumacher, WEC, F1

Mick Schumacher στο Totalracing.gr: O ανταγωνισμός στο WEC είναι στο ίδιο επίπεδο με την F1

Related Posts