GP Μαϊάμι – FP: Με το δεξί ο Piastri

MIAMI, FLORIDA – MAY 02: Oscar Piastri of Australia driving the (81) McLaren MCL39 Mercedes on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 02, 2025 in Miami, Florida. (Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Με τον Oscar Piastri στην κορυφή ξεκίνησε το αγωνιστικό τριήμερο στο Μαϊάμι, αφού ο Αυστραλός σημείωσε τον πρώτο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές. Charles Leclerc και Max Verstappen συμπλήρωσαν την τριάδα, τελείωσε πρόωρα η διαδικασία λόγω ατυχήματος του Oliver Bearman.

Ο μαγικός κόσμος της F1, επισκέφθηκε για πρώτη φορά φέτος τις HΠΑ και στρατοπέδευσε στην Φλόριντα, για το GP του Μαϊάμι, που αποτελεί τον έκτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος και  δεύτερο με Sprint format. Λίγο νωρίτερα, ανακοινώθηκε η παραμονή του αγώνα στο καλεντάρι μέχρι τουλάχιστον το 2041, επεκτείνοντας την ήδη υπάρχουσα συνεργασία με την διοργανωτρια αρχή. Οδηγοί και ομάδες, ρίχτηκαν στην μάχη της μοναδικής περιόδου ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου σε ζεστές καιρικές συνθήκες, με την θερμοκρασία στον αέρα να είναι 27 βαθμοί κελσίου και αυτή της ασφάλτου 37.

Η διαδικασία κύλησε απροβλημάτιστα στην ολότητά της, χωρίς κάποιο αξιοσημείωτο συμβάν πέρα από κάποιες μικροεξόδους. Την ηρεμία του FP1, διατάραξε η έξοδος του Oliver Beaman, ο οποίος είχε τετ α κε στην στροφή 11, με αποτέλεσμα να βγει η κόκκινη σημαία και να υπάρξει διακοπή. Διακοπή η οποία έφερε και την προωρη ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμαστικών.

Αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο ήταν ο Oscar Piastri, που φρόντισε να ανοίξει μια και καλή την διαφορά από τους διώκτες του σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:27.178. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Charles Leclerc και την τριάδα συμπλήρωσε ο Max Verstappen, με τον Ολλανδό πολυπρωταθλητή να πλέει σε πελάγη ευτυχίας καθώς έγινε για πρώτη φορά πατέρας.

Με το δεξί μπήκαν οι δύο Williams καθώς ο Carlos Sainz κατέλαβε την τέταρτη θέση και ο ομόσταυλός του Alex Albon την πέμπτη, μόλις 13 χιλιοστά πίσω του. Έκτος κατετάγη ο Isack Hadjar, ενώ την δεκάδα ολοκλήρωσαν οι δύο Mercedes των George Russell και Kimi Antonelli στο 7-9, ο Fernando Alonso που έγραψε τον όγδοο χρόνο και ο Yuki Tsunoda, ο οποίος κατέλαβε την δέκατη θέση.

Η δράση στο Μαϊάμι, συνεχίζεται με το Sprint Shootout, στις 23:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας, που θα καθορίσει το grid για τον αγώνα Sprint του Σαββάτου.

Αναλυτικά η κατάταξη και οι χρόνοι μετά το πέρας του FP1

 

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Όταν “έφυγε” ο θεός

Next Article

GP Μαϊάμι - Κατατακτήριες Sprint: Έγραψε ιστορία ο Antonelli

Related Posts