H κυριαρχία της McLaren στο Hungaroring συνεχίστηκε με τον Oscar Piastri να παίρνει την πρώτη θέση από τον Lando Norris, με τους δύο μονομάχους του τίτλου να έχουν ελάχιστη διαφορά. Παρέμεινε τρίτος ο Leclerc, προβλημάτων συνέχεια για Verstappen, Red Bull.
Η ηλιοφάνεια έκανε δυναμικά την εμφάνισή της στο σιρκουί του Hungaroring, στα προάστια της Βουδαπέστης, με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σημαντικά και τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν σχετικά δυσκολότερες συνθήκες σε σχέση με τις δοκιμές της Παρασκευής. Η διαδικασία κύλησε κανονικά, με επικέντρωση στον απόλυτο ρυθμό, λίγο πριν την έναρξη των κατατακτηρίων δοκιμών.
Για ακόμη μία φορά, οι οδηγοί της McLaren ξεχώρισαν από τον ανταγωνισμό, με τους δύο οδηγούς, που αποτελούν και τους βασικούς διεκδικητές του παγκόσμιου τίτλου, να έχουν μηδαμινή διαφορά μεταξύ τους. Αυτή τη φορά ήταν ο Oscar Piastri που ξεχώρισε από τους δύο, με τον Αυστραλό πρωτοπόρο της βαθμολογίας να γράφει τον ταχύτερο γύρο του τριημέρου με 1:14,916.
Στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου βρέθηκε και ο Lando Norris, ο οποίος ήταν 32 χιλιοστά πιο αργός από τον teammate του. Αμφότεροι οι οδηγοί της McLaren ήταν ταχύτεροι από τον χρόνο που έδωσε στον Norris την περσινή pole position στην ίδια πίστα, με τον Piastri μάλιστα να κάνει και το ταχύτερο πρώτο sector, στο οποίο η βρετανική ομάδα έχανε αρκετό χρόνο στις δοκιμές της Παρασκευής.
Συνεχίζοντας από την πρώτη μέρα του Grand Prix Ουγγαρίας, ο Charles Leclerc παρέμεινε ο μόνος οδηγός που βρέθηκε κοντά στους χρόνους των McLaren, μένοντας στα τέσσερα δέκατα διαφοράς με τα οποία έκλεισε το FP2. Ο Μονεγάσκος ήταν αρκετά ανταγωνιστικός στο πρώτο κομμάτι, χάνοντας όμως πολύ χρόνο στις αλλεπάλληλες στροφές του δεύτερου και του τρίτου κομματιού της πίστας.
Βελτιωμένος εμφανίστηκε ο Lewis Hamilton, που ακολούθησε τον teammate του στην τέταρτη θέση, όντας πάντως επτά δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή. Ο πιο πετυχημένος οδηγός στο Hungaroring έδειξε πάντως πιο άνετος στους γρήγορους γύρους, αποτέλεσμα και των ανεβασμένων θερμοκρασιών.
Ανεβασμένοι ήταν κι οι οδηγοί της Mercedes, με τον Andrea Kimi Antonelli να είνει πέμπτος στο τέλος της διαδικασίας και τον George Russell να έχει έναν πολύ ανταγωνιστικό γύρο μέχρι την τελευταία στροφή, όταν και ένα έντονο υπερστροφικό γλίστρημα του στέρησε την ευκαιρία να απειλήσει τους χρόνους των Ferrari, αφήνοντάς τους στην όγδοη θέση.
Ανάμεσα στα δύο ασημί βέλη, οι δύο Aston Martin συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικές, με τον Alonso να είναι αυτή τη φορά μπροστά από τον Lance Stroll στην έκτη κι έβδομη θέση αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι δύο Sauber, με τον Gabriel Bortoleto να είναι οριακά ταχύτερος από τον Nico Hulkenberg.
Δυσκολίες είχαν και σήμερα οι οδηγοί της Red Bull, καθώς παρότι κατάφεραν να ελαττώσουν την υποστροφή που τους ταλαιπωρούσε στις δοκιμές της Παρασκευής, είδαν την υπερστροφή να τους δυσκολεύει σημαντικά στο FP3. O Verstappen ήταν μόλις 12ος, πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή, ενώ ο Yuki Tsunoda έχασε την ευκαιρία να κάνει γρήγορο γύρο στο τέλος του FP3 με την μαλακή γόμα κι έμεινε μόλις στην 19η θέση.
Η συνέχεια του Grand Prix Ουγγαρίας γίνεται με τις κρίσιμες κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Hungaroring, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 17:00.
Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify
