Ύστερα από την συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Γενεύη την Τετάρτη ψηφίστηκε ομόφωνα από την FIA η εξαγορά της Formula 1 από την Liberty Media.

Μια μέρα μετά την συνάντηση των μετόχων της Liberty όπου συμφώνησαν για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της F1, τα υψηλόβαθμα μέλη της FIA συνεδρίασαν με σκοπό την αξιολόγηση της πρότασης.

Στην συνάντηση του ΠΣΜΑ, εκπρόσωποι της Liberty παρουσίασαν τα σχέδια που έχουν για την F1, και απάντησαν σε ερωτήσεις των μελών της FIA, στην συνέχεια ακολούθησε ψηφοφορία από τα μέλη του συμβουλίου η οποία ενέκρινε ομόφωνα την εξαγορά.

Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει: «H Liberty, το Formula One Group και η FIA έχουν σκοπό να συνεργαστούν για την δημιουργία μια εποικοδομητικής σχέσης όπου θα διασφαλίσει και θα συνεχίσει την ανάπτυξη του πρωταθλήματος της Formula 1.»

«Η απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου αθλητισμού επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που δείχνει η FIA απέναντι στην Liberty, η οποία είναι ένας πετυχημένος και αναγνωρισμένος οργανισμός με ενασχόληση και στον αθλητισμό αλλά και στην διασκέδαση, κάτι που βάζει εξασφαλίζει την ανάπτυξη της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Η FIA θα κρατήσει το 1% των μετοχών της Delta Topco. Σαν μέρος της συμφωνίας ανάμεσα στην CVC και στην Liberty Media, ακολουθώντας του όρους που έχουν μπει από την FIA και το Formula One Group, η FIA μπήκε στην διαδικασία της πώλησης της F1 υπό τις ίδιες συνθήκες που έχει μπει η CVC και οι άλλοι μέτοχοι. Η FIA είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους νέους ιδιοκτήτες του Formula One Group με σκοπό την περεταίρω ανάπτυξη της Formula 1.»

Με το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο να έχει φύγει από την μέση για την Liberty, αναμένουμε την ολοκλήρωση της εξαγοράς να αναμένεται μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles