Ο Nico Hulkenberg δήλωσε μπερδεμένος ύστερα από τις κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix του Μεξικό στις οποίες ο μηχανικός αγώνα Bradley Joyce του είπε να «σκάσει».
Ο οδηγός της Force India κατατάχθηκε στην 10η θέση, μία θέση πίσω από τον teammate του Sergio Perez.
O Γερμανός οδηγός στον τελευταίο του γύρο μέχρι την στιγμή της παρέμβασης του Joyce δεν είχε καταλάβει ότι είναι γρήγορος και είχε σκοπό να χαμηλώσει την ταχύτητα του για να περάσει ο Valtteri Bottas.
Όταν του είπαν ότι ο Bottas είναι 2,5 δευτερόλεπτα πίσω του, ο Hulkenberg είπε: «Οπότε τον αφήνω να περάσει αν πιέζει».
Ο μηχανικός του αγώνα τότε απάντησε:«Όχι μην το κάνεις, πιέζεις, πιέζει, μην το κάνεις αυτό! Πιέζεις. Είσαι σε γρήγορο γύρο, Nico».
Και όταν ο Hulkenberg ρώτησε «Είμαι σε γύρο προθέρμανσης;» τότε ο Joyce φώναξε :«Σκάσε δεν είναι γύρος προθέρμανσης, είναι χρονομετρημένος, ο Bottas από πίσω σου είναι σε γύρο προθέρμανσης».
«Υπήρξε μπέρδεμα, πρέπει να μιλήσω με τους μηχανικούς μου γιατί δεν κατάλαβα τι έγινε ακριβώς».