Ο αγωνιστικός διεθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Grand Prix της Κίνας παραδέχτηκε πως νιώθει άσχημα για τον Charles Leclerc καθώς τα team orders δεν πήγαν όπως υπολόγιζαν.

Από την αρχή της χρονιάς, η Ferrari έχει χρησιμοποιήσει team orders, αναιρώντας την δήλωση πριν την έναρξη της σεζόν ότι οι Vettel και Leclerc θα είναι ελεύθεροι να μάχονται μεταξύ τους.

Στην αρχή του αγώνα ο Leclerc προσπέρασε τον teammate, με την ομάδα να ζητάει από τον Μονεγάσκο να αφήσει τον Sebastian Vettel να περάσει μπροστά ώστε να κυνηγήσει τους οδηγούς της Mercedes μπροστά.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να ανοίξει τον ρυθμό του, με τον Leclerc να μένει πίσω και να μάχεται με τον Max Verstappen.

Με τον Ολλανδό να κάνει δύο pitstop, η Ferrari αναγκάστηκε και αυτή με την σειρά της να αλλάξει την στρατηγική του Leclerc.

Ο Ιταλός προσπάθησε να ρίξεις τους τόνους, λέγοντας πως δεν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα πίσω από την επιλογή της ομάδας:

«Πιστεύω πως αν ο Charles είναι εκνευρισμένος τότε καλά κάνει και είναι εκνευρισμένος. Πρέπει να το δεχτούμε. Είναι κρίμα και την επόμενη φορά θα είναι υπέρ του.

Μπορώ να καταλάβω τα αισθήματα του. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι Mercedes ήταν ελαφρώς πιο γρήγορες και θέλαμε να δώσουμε στον Sebastian την ευκαιρία να δούμε αν μπορεί να κρατηθεί κοντά τους.

«Η εντολή δεν δόθηκε για να πάρει προβάδισμα ένας από τους δύο οδηγούς μας έναντι του άλλου, αλλά σαν ομάδα ήταν η προσπάθεια της ομάδας να κάνει ότι καλύτερο μπορεί σε αυτό το σημαντικό σημείο του αγώνα».

Τέλος όταν ρωτήθηκε αν αυτή απόφαση βοήθησε τον Verstappen να βρεθεί στην 4η θέση, ο Binotto απάντησε:

«Θα τον είχε περάσει και κατά την διάρκεια των pitstop έτσι και αλλιώς. Ένας από τους δύο οδηγούς μας θα ήταν θύμα του undercut, έτσι νομίζω ότι θα άλλαζαν ιδιαίτερα τα πράγματα. Για αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι μπορούσαμε».

Πηγή: skysports.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles