Κατανοεί το team order της Ferrari o Leclerc

O Charles Leclerc δήλωσε ότι καταλαβαίνει γιατί η Ferrari του έδωσε την εντολή να μην πιέσει τον teammate του, Sebastian Vettel, στους τελευταίους γύρους του Grand Prix Αυστραλίας.

Παρά το γεγονός ότι η Ferrari είχε δηλώσει πριν την αρχή της σεζόν, ότι οι δυο οδηγοί θα είναι ελεύθεροι να κάνουν μάχες μεταξύ τους, ο Μονεγάσκος πήρε την εντολή να μείνει πίσω από τον Γερμανό, όταν εκείνος φαινόταν να έχει πρόβλημα με τον ρυθμό του.

Ο Leclerc ρώτησε το pit wall εάν θα έπρεπε να μείνει πίσω από τον Vettel, όταν μείωσε την διαφορά του από πέντε δεύτερα σε μερικά δέκατα. Η απάντηση του pit wall ήταν να «κάνει πίσω», ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό και πάλι.

«Είχα τον ρυθμό να περάσω τον Sebastian, αλλά η ομάδα αποφάσισε να κρατήσει τις θέσεις έτσι. Στην τελική, δεν υπήρχε τίποτα να κερδίσουμε. Το καταλαβαίνω,» δήλωσε ο νεαρός οδηγός της Ferrari.

«Ξεκίνησα πολύ καλά και βρέθηκα σε μια καλή κατάσταση για να παλέψω. Προσπάθησα να περάσω τον Max [Verstappen] στην εξωτερική, αλλά ο Seb μπλοκαρίστηκε από τις δυο Mercedes.»

«Πήγα στην εξωτερική του Vettel και δεν ξέρω εάν με είδε, αλλά χρειάστηκε να βγω στο γρασίδι, καθώς δεν είχα καθόλου χώρο και έχασα μια θέση από τον Verstappen.»

«Γενικά το μονοθέσιο ήταν αρκετά δύσκολο να οδηγηθεί. Όμως το δεύτερο stint ήταν πιο θετικό.»

Πηγή: motorsportweek.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
18
Shares
Previous Article

Ζημιά το πάτωμα του μονοθεσίου του είχε ο Hamilton

Next Article

F1aXion: Willkomen in Deutschland

Related Posts