Με νέο καύσιμο ενόψει GP Καναδά η McLaren-Honda

Οι άνθρωποι της McLaren και της Honda, ενόψει του Grand Prix Καναδά αυτό το Σαββατοκύριακο, περιμένουν ότι η απόδοση της ομάδας θα είναι καλύτερη με τα νέα αναβαθμισμένα καύσιμα που θα φέρει η ExxonMobil.

Το νέο μείγμα, το οποίο κατασκευάστηκε στο ερευνητικό κέντρο της εταιρίας και δοκιμάστηκε στις εγκαταστάσεις της Honda στην Μ. Βρετανία και στην Ιαπωνία θα είναι η πρώτη αναβάθμιση της εταιρίας σε αυτόν τομέα για την φετινή σεζόν.

Σε δηλώσεις του ο ο γενικός διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρίας, Bruce Crawley είπε: «Θα φέρουμε το νέο καύσιμο που δουλεύαμε με την Honda, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Grand Prix του Καναδά»

«Είναι κάτι νέο, που δεν έχει σχέση με τίποτα από αυτό που κάνουν οι άλλες εταιρίες. Είναι μέρος ενός προγράμματος εξέλιξης που φέτος ‘τρέχει’ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά».

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα στην Μελβούρνη, με την τεράστια βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα σε σχέση με το παλιό καύσιμο. Με το νέο καύσιμο που θα φέρουμε στον Καναδά υπολογίζουμε ότι θα υπάρξει βελτίωση της τάξεως του 1% στην απόδοση του κινητήρα».

«Χοντρικά είναι περίπου 5kW, ή αλλιώς κοντά 1 δέκατο του δευτερολέπτου ανάλογα και με την πίστα φυσικά.»

Ο Crawley πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους μηχανικούς και τους επιστήμονες της Honda έτσι ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια με σκοπό την βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα.

«Το ενδιαφέρον με αυτήν την τεχνολογία που θα εισάγουμε στον κινητήρα για το Μόντρεαλ είναι ότι μας δίνει νέες δυνατότητες.

«Η τεχνολογία των καυσίμων έχει τη δυνατότητα να βγάλει ακόμα περισσότερη δύναμη από τον κινητήρα, μαζί με αλλαγές και εξέλιξη στο λογισμικό του.

«Το βλέπουμε σαν μία καινοτόμο κίνηση όσον αφορά την αύξηση της απόδοσης με τις αλλαγές στο σύστημα εσωτερικής καύσης του κινητήρα. Ουσιαστικά, δίνουμε χώρο στη Honda να εξελιχθεί.»

Η ExxonMobil πιστεύει πως μπορεί να κάνει ακόμα δύο βήματα προόδου φέτος: «Είμαστε μετά τα μέσα του προγράμματος εξέλιξης που έχουμε για το 2016, και περιμένουμε ακόμα δύο νέα καύσιμα να έρθουν. Ήδη έχουμε τελειοποιήσει το καύσιμο για την επόμενη αναβάθμιση, και μετά θα έχουμε ένα ακόμα έτοιμο για πιο μετά μέσα στη σεζόν.

«Το πρόγραμμά μας είναι ακόμα πιο σημαντικό από το περυσινό. Πέρυσι είχαμε τέσσερα μείγματα καυσίμων, και φέτος θα έχουμε τουλάχιστον τέσσερα.

«Παρόλα αυτά, τα βήματα που κάνουμε είναι μεγαλύτερα, και έχουμε πολλά να κάνουμε και το 2017. Γίνεται όλο και περισσότερη δουλειά όσο το πρόγραμμα προχωράει.

«Το spec είναι πολύ συγκεκριμένο και αποκλειστικά για το λογισμικό του κινητήρα και τη χαρτογράφηση. Όλα πρέπει να δουλέψουν μαζί για να έχουμε τη μέγιστη απόδοση, οπότε πρέπει να χαρτογραφήσουμε τον κινητήρα έτσι ώστε να πάρουμε το μέγιστο από το καύσιμο.

«Οπότε, προσπαθούμε να φέρνουμε μία μεγάλη αναβάθμιση στο καύσιμο μαζί με μία αναβάθμιση στο λογισμικό, αν και δε γίνεται έτσι πάντα.»

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Τα 10 καλύτερα Grand Prix 2010-2015 (Θέση 1- GP Καναδά 2011)

Next Article

Τα δεδομένα από το ατύχημα του Alonso στην Αυστραλία δημοσιοποίησε η FIA

Related Posts