Ο Frederic Vasseur γενικός διευθυντής της Sauber

Marcus Ericsson (SWE), Sauber F1 Team. RedBull Ring.

Η Sauber ανακοίνωσε πως ο νέος γενικός διευθυντής της ομάδας θα είναι ο πρώην επικεφαλής της Renault F1, Frederic Vasseur.

Ο Γάλλος κάλυψε το κενό που έμεινε ύστερα από την αποχώρηση της Monisha Kaltenborn, η οποία ανακοινώθηκε λίγο πριν το Grand Prix στο Αζερμπαϊτζάν.

Το όνομα του Vasseur ήταν αυτό που «ακουγόταν» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ωστόσο στην Sauber δεν πήραν την απόφαση άμεσα με την ομάδα να τρέχει δίχως διευθυντή σε Αζερμπαϊτζάν και Αυστρία.

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα έχει ισχύ από τις 17 Ιουλίου δηλαδή την Δευτέρα μετά το Βρετανικό Grand Prix.

Ο ιδιοκτήτης της Sauber, Pascal Picci μετά την ανακοίνωση είπε: «Η μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα του Frederic Vasseur μιλάει από μόνη της, είμαστε ενθουσιασμένοι που τον καλωσορίζουμε στην Sauber».

Με την επιστροφή της Renault στην F1, ο Vasseur ήταν αρχικά αγωνιστικός διευθυντής και στην στην συνέχεια αναβαθμίστηκε σε γενικό διευθυντή της ομάδας.

Ωστόσο, μετά το τέλος της σεζόν οι δρόμοι τους χώρισαν ,καθώς υπήρχε διαφορετικό όραμα αναφορικά με το μέλλον της ομάδας του Enstone.

Πέρα από τα καθήκοντα του γενικό διευθυντή του τμήματος της F1 στην Sauber, o Vasseur πήρε και την θέση του διευθύνων σύμβουλου της Sauber Motorsport AG.

Από την μεριά του, ο Vasseur είπε: «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι πλέον μέλος της Sauber Motorsport AG, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μετόχους της εταιρίας για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

«Εντυπωσιάστηκα από τις εγκαταστάσεις στο Hinwil και από την θέληση και το πάθος που υπάρχει στο εργατικό προσωπικό, ανυπομονώ να βάλω τα δυνατά μου για να πάμε την ομάδα προς την σωστή κατεύθυνση, πιστεύω πως αν όλοι συνεργαστούμε θα τα καταφέρουμε».

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ακυρώνεται η συμφωνία μεταξύ Sauber και Honda;

Next Article

Ξεγράφει την φετινή σεζόν η Citroen

Related Posts