Οριστικοποιήθηκε η ακύρωση του φετινού Ιαπωνικού Grand Prix

Formel 1 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Japan 2019. Valtteri Bottas Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Japanese GP 2019. Valtteri Bottas
Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Japan 2019. Valtteri Bottas Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Japanese GP 2019. Valtteri Bottas

Τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκαν, καθώς η Formula 1 ανακοίνωσε πως το Grand Prix της Ιαπωνίας για την σεζόν 2021 ακυρώθηκε, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Ο αγώνας, ο οποίος επέστρεψε στο καλεντάρι της φετινής σεζόν ύστερα από την ακύρωση του το 2020, ήταν προγραμματισμένος για τα μέσα Οκτωβρίου, μετά από το Grand Prix της Ρωσίας. Τον τελευταίο καιρό υπήρχαν διάφορα δημοσιεύματα που μιλούσαν για την πιθανότητα ακύρωσης του αγώνα, με την επίσημη ανακοίνωση να έρχεται την Τετάρτη το πρωί, η οποία ουσιαστικά οριστικοποιήσε την ακύρωση του Grand Prix.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της Formula 1: «Ύστερα από πολλές συζητήσεις και επαφές με τον διοργανωτή του αγώνα και τις αρχές της Ιαπωνίας πάρθηκε η απόφαση από την Ιαπωνική κυβέρνηση ακύρωσης του αγώνα για την φετινή σεζόν, εξαιτίας των περίπλοκων συνθηκών που επικρατούν στην χωρά αναφορικά με την πανδημία.

«Η Formula 1 μελετάει τις λεπτομέρειες για ένα ανανεωμένο καλεντάρι ανακοινώνοντας λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Η Formula 1 έχει αποδείξει τόσο φέτος, όσο και το 2020, πως μπορεί να προσαρμοστεί και να βρει λύσεις σε τέτοιες καταστάσεις και είναι ενθουσιασμένη σχετικά με το πόσες τοποθεσίες είναι πρόθυμες και θετικές στο φιλοξενήσουν έναν αγώνα της F1 ».

Δείτε το αναθεωρημένο καλεντάρι εδώ.

Πηγή: formula1.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
34
Shares
Previous Article

Όταν οι συνοδηγοί βοηθούν τους Solberg (+video)

Next Article
Vinales Silverstone

Ούτε στο Silverstone o Vinales, επιστρέφει ο Crutchlow

Related Posts