Παρελθόν από τη Suzuki o Iannone - Κοντά σε συμφωνία με την Aprilia

Ο Andrea Iannone αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τη Suzuki, αν και το μέλλον του είναι σχεδόν διασφαλισμένο, με δεδομένο πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Aprilia.

Ήδη πριν από το Mugello, ο Iannone είχε αποκαλύψει πως η συνεργασία του με το εργοστάσιο του Hamamatsu θα τελείωνε φέτος, αν και κάτι τέτοιο έγινε επίσημο με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Suzuki Motor Corporation ανακοινώνει πως η συνεργασία της με τον Andrea Iannone θα ολοκληρωθεί με το τέλος της σεζόν του 2018. Η Suzuki στο σύνολό της θα ήθελα να ευχηθεί στον Andrea τα καλύτερα για το λαμπρό κι επιτυχημένο μέλλον του. 

«Σε αυτά τα δύο χρόνια συνεργασίας μας, ο Andrea έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του project της Suzuki στο MotoGP, καθώς και στην βελτίωση της GSX-RR.

«Σύσσωμη η οικογένεια της Suzuki είναι ευγνώμων για αυτήν του την βοήθεια, και για τα θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας.»

Ωστόσο, η Aprilia έχει καταθέσει πρόταση στον 28χρονο αναβάτη, για την θέση που θα αφήσει κενή το 2019 ο Scott Redding, ο οποίος πιθανότατα θα μεταβεί στα superbike.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος θα είναι teammate του Aleix Espargaro, ενώ η Suzuki θα ανεβάσει στην μεγάλη κατηγορία τον Joan Mir.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.