Ποινή τριών θέσεων επιβλήθηκε στον Max Verstappen

MONZA, ITALY – SEPTEMBER 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 12, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202109120392 // Usage for editorial use only //

Ο Max Verstappen έλαβε ποινή τριών θέσεων για το grid εκκίνησης του Grand Prix Ρωσίας, καθώς οι αγωνοδίκες τον έκριναν υπεύθυνο για την σύγκρουσή του με τον Lewis Hamilton.

Παρά το ότι ο Ολλανδός δήλωσε πως ο Hamilton δεν του άφησε χώρο μέσα στο chicane, οι αγωνοδικές εξέτασαν το συμβάν και έκριναν ότι ο Ολλανδός το προκάλεσε και του επέβαλαν ποινή τριών θέσεων για το ερχόμενο Grand Prix Ρωσίας.

Η επίσημη απόφαση είναι η εξής:

«Το αυτοκίνητο 44 [ο Hamilton] έβγαινε από τα pits. Το αυτοκίνητο 33 [ο Verstappen] ήταν στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού. Στην πινακίδα των 50 μέτρων πριν την στροφή 1, το αυτοκίνητο 44 ήταν πολύ πιο μπροστά από το 33. Το 33 φρέναρε αργά και άρχισε να κινείται δίπλα στο 44, παρά το ότι σε κανένα σημείο της αλληλουχίας το 33 δεν βρέθηκε πιο μπροστά από τον μπροστινό άξονα του 44.

«Κατά την ακρόαση, ο οδηγός του αυτοκινήτου 33 ισχυρίστηκε ότι η αιτία του συμβάντος ήταν ότι ο οδηγός του 44 ξετύλιξε το τιμόνι μετά την στροφή 1 και τον «ζούληξε» στο apex της στροφής 2. Ο οδηγός του 44 ισχυρίστηκε ότι ο οδηγός του 33 επιχείρησε να προσπεράσει πολύ αργά και ότι θα έπρεπε να είχε παραδόσει την στροφή, είτε μειώνοντας ταχύτητα νωρίτερα, είτε στρίβωντας αριστερά πριν το kerb.

«Οι αγωνοδίκες παρατήρησαν σε πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου 44 οδηγούσε σε μια γραμμή αποφυγής, παρά το ότι η θέση του ανάγκασε το αυτοκίνητο 33 να περάσει πάνω από το kerb. Περαιτέρω όμως, οι αγωνοδίκες παρατήρησαν ότι το αυτοκίνητο 33 δεν ήταν καθόλου δίπλα στο 44 μέχρι αρκετά εντός της εισόδου στην στροφή 1.»

«Κατά την άποψη των αγωνοδίκων, αυτή η κίνηση επιχειρήθηκε πολύ αργά για να έχει ο οδηγός του αυτοκινήτου 33 «το δικαίωμα στον αγωνιζόμενο χώρο». Ενώ το 44 θα μπορούσε να είχε κατευθυνθεί μακρύτερα από το kerb για να αποφευχθεί το συμβάν, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι η θέση του ήταν λογική και επομένως κρίνουν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου 33 ήταν εκείνος που έφταιγε κυρίως για το συμβάν.

«Όσον αφορά την ποινή, οι αγωνοδίκες υπογραμμίζουν ότι έλαβαν υπόψιν τους μόνο το συμβάν αυτό καθ’ αυτό και όχι τις συνέπειές του [για το πρωτάθλημα].»

Ο Max Verstappen έτσι θα εκκινήσει το Ρωσικό Grand Prix τρεις θέσεις πίσω από αυτή στην οποία θα καταταχθεί. Με τον Sergio Perez να έχει δεχθεί πρόσφατα νέα μέρη για την μονάδα ισχύος, το «παιχνίδι» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η Red Bull θα χρειαστεί να κρίνει αν ο επόμενος αγώνας είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουν το ίδιο και με το μονοθέσιο του Ολλανδού.

Πηγή: The-Race.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Quartararo: Κάτι πήγε στραβά με το πίσω ελαστικό

Next Article

Τελειωμένο θεωρούν το πρωτάθλημα οι Neuville και Evans

Related Posts