Πολύ κοντά στην επιστροφή στο καλεντάρι η Κίνα

Κίνα
(EDITORS NOTE: Image was created using a variable planed lens.) Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI201904140288 // Usage for editorial use only //

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Κίνα και το άνοιγμα της χώρας προς τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το εξωτερικό, θέτουν σε νέα βάση το ζήτημα διεξαγωγής του αγώνα στην Σαγκάη, με την F1 να βρίσκεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην επανένταξη του στο καλεντάρι του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις της διοργανώτριας αρχής του αγώνα με την FOM, με την πλευρά των Κινέζων να έχει λάβει την επιβεβαίωση από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο της επιστροφής μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι μόλις έναν μήνα πριν κατέστη σαφής η ακύρωση του αγώνα για άλλη μια χρονιά.

Το γεγονός ότι υπάρχει πρόθεση και διάθεση να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου το Κινεζικό GP να επιστρέψει στο πρόγραμμα της F1, έπειτα από απουσία τεσσάρων ετών, δεν μπορεί να αγνοηθεί από την FOM, καθ’ ότι βρίσκεται σε ισχύ το συμβόλαιο με την πίστα της Σαγκάης, το οποίο μάλιστα ανανεώθηκε στην διάρκεια του 2022, για επιπλέον τρείς αγώνες.

Εντούτοις, ανακύπτουν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν, ώστε να διεξαχθεί ομαλά ο αγώνας. Τα μέτρα που λαμβάνουν ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να αντικρούσουν το διαφαινόμενο κύμα κορονοϊού από την Κίνα, ενδεχομένως να επιφέρουν περιορισμούς στις ομάδες και τους οδηγούς. Ειδικότερα αν αναλογιστούμε ότι ανάμεσα στα κράτη αυτά περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

Επιπρόσθετα, μετά τον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη στην Κίνα το 2019, τον χιλιοστό στην ιστορία της F1, η πίστα ουσιαστικά και πρακτικά έχει παραμείνει ανεκμετάλλευτη, ένεκα των συγκυριών και των καταστάσεων που προέκυψαν στα χρόνια που ακολούθησαν. Επομένως, κλιμάκια της FIA θα πρέπει να επισκεφθούν την Σαγκάη, ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση της πίστας και να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό οι όποιες αλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, με την προθεσμία εισόδου του αγώνα να είναι τα τέλη Ιανουαρίου, εφόσον το Κινεζικό GP, σύμφωνα με το προσχέδιο του φετινού προγράμματος, που δημοσιεύτηκε πέρυσι, ήθελε την διεξαγωγή του στις 16 Απριλίου, ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Για τον Ken Block (1967 - 2023)

Next Article

Τι ισχύει με την ένταξη νέων ομάδων στην F1

Related Posts