Πρώιμες συζητήσεις Red Bull με McLaren για παροχή κινητήρων από το 2026

AUSTIN, TEXAS – OCTOBER 22: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and McLaren Chief Executive Officer Zak Brown attend the Team Principals Press Conference prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 22, 2022 in Austin, Texas. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202210220467 // Usage for editorial use only //

Ο Christian Horner σε πρόσφατες δηλώσεις του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Zak Brown, αφεντικό της McLaren να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Red Bull και να συζητά σχετικά με μια πιθανή συμφωνία προμήθειας κινητήρων για το 2026 και μετά.

Το 2026 αποτελεί μια πολύ σημαντική χρονιά καθώς οι ομάδες πλέον θα χρησιμοποιούν διαφορετικούς κινητήρες οι οποίοι θα βασίζονται σε ηλεκτρική υποβοήθηση της τάξεως του 50%.

Η McLaren από το 2021 έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την Mercedes για παροχή κινητήρων στην Βρετανική ομάδα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα ο Horner δήλωσε αστειευόμενος: «Νόμιζα ότι θα ερχόταν για φαγητό!»

«Ως κατασκευαστής κινητήρων για το 2026, είναι αναπόφευκτες οι συζητήσεις σχετικά με την πιθανή προμήθεια κινητήρων.

«Προφανώς, μιλάμε με τους πιθανούς πελάτες».

Από την πλευρά της Βρετανικής ομάδας, ο νέος επικεφαλής, Andrea Stella, επανέλαβε την αρχική του δέσμευση προς την Mercedes πριν πει ότι οι διερευνητικές συζητήσεις δεν αποτελούν έκπληξη.

«Έχουμε μια ισχυρή συνεργασία με την HPP. Ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά και να καταλάβουμε τι είναι διαθέσιμο.

«Αυτό είναι φυσικό. Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη».

Ο Zak Brown τον περασμένο μήνα λίγο μετά την παρουσίαση του νέου μονοθέσιου της McLaren τόνισε πως βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες στο κομμάτι προμήθειας κινητήρα για την ομάδα.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη Mercedes. Έχουμε ακόμα χρόνο να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε το 2026… αυτό είναι κάτι που ο Andrea και εγώ εξετάζουμε σιγά σιγά»

«Δεν βιαζόμαστε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη Mercedes, οπότε θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τον επόμενο χρόνο περίπου πριν πάρουμε κάποια απόφαση».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Leclerc

Leclerc: Δεν έχουμε την ταχύτητα για την pole

Next Article

GP Μπαχρέιν - FP3: Και πάλι Alonso

Related Posts