Το τέλος της τρίτης ημέρας του Rally Σαρδηνία βρίσκει τον Ott Tanak στην κορυφή της κατάταξης, με τους Dani Sordo και Teemu Suninen να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Για τις τρεις απογευματινές ειδικές της τρίτης ημέρας του Rally Σαρδηνίας όλοι οι οδηγοί επέλεξαν 5 σκληρά ελαστικά της Michelin.

Μετά την πρωινή του επίθεση ο Ott Tanak συνέχισε στον δικό του άπιαστο ρυθμό, κυριαρχώντας και στο δεύτερο πέρασμα των ειδικών κάνοντας το 6/6 σήμερα, δημιουργώντας μία καλή διαφορά από τον Sordo.

Οι Dani Sordo και Teemu Suninen γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό  του Εσθονού κινήθηκαν έξυπνα και κινήθηκαν με ασφάλεια και σχετικά γρήγορο ρυθμό, κρατώντας τις θέσεις τους.

Η μάχη για την 4η θέση άναψε για τα καλά, με τον Kris Meeke να ψαλιδίζει την διαφορά από τους Elfyn Evans και Andreas Mikkelsen στις δύο πρώτες ειδικές. Στην πρώτη ειδική οι Evans και Mikkelsen σημείωσαν τον ίδιο χρόνο, ενώ στην επόμενη ο Νορβηγός μείωσε την διαφορά στο μισό από τον Ουαλό. Στην τελευταία ειδική ο Meeke είχε κλατάρισμα και αναγκάστηκε να σταματήσει να το αλλάξει, χάνοντας πάνω από 2 λεπτά.

Χωρίς να μπορούν να απειλήσουν κανέναν, στην 6η και 8η θέση τερμάτισαν την ημέρα τους οι Thierry Neuville και Esapekka Lappi. Ο Βέλγος έκανε αρκετές αλλαγές στο i20 Coupe WRC στο service και του πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί σε αυτές. Ο Φινλανδός της Citroen σημείωσε καλύτερους χρόνους σε σύγκριση με το πρωί αλλά δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από τον Neuville. Και οι δύο ανέβηκαν μία θέση μετά το πρόβλημα του Meeke. Επίσης στην τελευταία ειδική ο Evans κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα από τον Mikkelsen. Ο Νορβηγός αυτή την φορά είχε έξοδο πριν το πέρασμα από τα νερά. Η δικαιολογία του ήταν ότι είχε τελειωμένα ελαστικά.

Ο Juho Hanninen ήταν αρκετά πιο ανταγωνιστικός το απόγευμα, και ανέβηκε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τον πρωτοπόρο του WRC2Pro, Kalle Rovanpera, με το Skoda Fabia R5 Evo.

Οι Jari-Matti Latvala και Sebastien Ogier ολοκλήρωσαν την ημέρα τους χωρίς προβλήματα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1O.Tanak/M.Jarveoja3:04:10.3
2D.Sordo/C.Del Barrio+25.9
3T.Suninen/J.Lethinen+17.0
4E.Evans/S.Martin+42.5
5A.Mikkelsen/A.Jaeger+7.9
7T.Neuville/N.Gilsoul+59.1
7E.Lappi/J.Ferm+25.9
8K.Meeke/S.Marshall+55.0
9J.Hanninen/T.Tuominen+3:29.9
10K.Rovanpera/J.Halttunen+1.3

Δείτε το πρόγραμμα και την τηλεοπτική κάλυψη του Rally Σαρδηνίας εδώ.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της σημερινής ημέρας του Rally Σαρδηνίας:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X