Σημαντική μεταγραφή στον τεχνικό τομέα για την McLaren

Oscar Piastri, McLaren MCL60

Η McLaren ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, την μεταγραφή του Rob Marshall, μέχρι πρότινος επικεφαλής του τομέα μηχανικής της Red Bull, σε μία πολύ σημαντική ενέργεια της Βρετανικής ομάδας στο πλαίσιο των επικείμενων αλλαγών και της αναδιάρθρωσης της.

Ο πολύπειρος μηχανικός αφήνει την Αυστριακή ομάδα έπειτα από 17 χρόνια παρουσίας στο εσωτερικό της, σε ποικίλους ρόλους όπως του επικεφαλής σχεδιαστή, προτού βρεθεί στο πόστο του αρχιμηχανικού το οποίο διατήρησε μέχρι και σήμερα. Η αποχώρηση του Marshall είναι άμεση, ενώ τα νέα του καθήκοντα αφορούν τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή μηχανικής και σχεδιασμού.

Ο Βρετανός θα πιάσει δουλειά στο Woking από την 1η Ιανουαρίου του 2024, δεδομένης της υποχρεωτικής άδειας στην οποία βρίσκονται όσα στελέχη μεταβαίνουν από την μία ομάδα στην άλλη, ώστε να διασφαλιστεί η όποια αξιοκρατία και αδιαβλητότητα της παρεμπόδισης μεταφοράς πληροφοριών.

Η θέση και η σημαντικότητα της παρουσίας του Marshall στην Red Bull αναδεικνύεται από το γεγονός ότι ήταν παρόν στο Milton Keynes σχεδόν από το ξεκίνημα του οικοδομήματος της, στα πρωταθλήματα και την ανάδειξη της ως μια υπερδύναμη της F1 αφενός, αφετέρου από την ενεργή του συμμετοχή ως και σήμερα στα δρώμενα της ομάδας καθώς και τα μελλοντικά της πλάνα.

Παράλληλα, η μεταγραφή του στην McLaren συνιστά μια κομβική κίνηση στην ευρύτερη προσπάθεια ανοικοδόμησης της ομάδας και του τεχνικού της τμήματος, η οποία ξεκίνησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έπειτα από την αποχώρηση του αρχισχεδιαστή της, James Key. Μη λησμονούμε άλλωστε και τον ερχομό του David Sanchez από την Ferrari, στο μετερίζι του υπεύθυνου απόδοσης του μονοθεσίου.

Πλέον και με την ολοκλήρωση της νέας αεροδυναμικής σήραγγας, τίθενται οι βάσεις για την επιζητούμενη επαναφορά της ιστορικής ομάδας στο ανώτερο επίπεδο ανταγωνισμού.

Για την μεταγραφή του Rob Marshall μίλησαν, τόσο ο επικεφαλής της McLaren Andreas Stella, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Red Bull, Christian Horner, θίγοντας αμφότεροι την αξία, την ικανότητα και την εργατικότητα του, υπό διαφορετικό πρίσμα φυσικά ο καθένας.

Ο Stella ανέφερε: «Οι άνθρωποι και η κουλτούρα τους είναι η πιο σημαντική πηγή για εμάς. Προσφάτως έχουμε επενδύσει και δουλέψει σε προς μία κατεύθυνση εξέλιξης και ενίσχυσης των ταλέντων που είναι διαθέσιμα στο εσωτερικό της ομάδας και ήδη αντιλαμβανόμαστε και εκτιμούμε τον θετικό τους αντίκτυπο. Ταυτόχρονα, ενισχύουμε το δυναμικό μας, προσλαμβάνοντας νέα ταλέντα.

«Η λίστα αυτή ήταν ήδη ισχυρή και ελπιδοφόρα και η πρόσθεση ενός ικανότατου και πρωτοκλασάτου στελέχους, όπως ο Rob, θα εδραιώσει εκ νέου την ικανότητα μας να δημιουργήσουμε τα υψηλότερα τεχνικά στάνταρ στην McLaren, προκειμένου να βρεθούμε σε θέση να σχεδιάσουμε μονοθέσια ικανά να κερδίζουν.»

Από την πλευρά του ο Horner επεσήμανε ότι: «Η δουλειά του στην γενιά των μονοθεσίων που μας χάρισε τέσσερα σερί πρωταθλήματα σε οδηγούς και κατασκευαστές από το 2010 ως το 2013, ήταν εξωπραγματική.

«Στα χρόνια που ακολούθησαν εξακολούθησε να είναι μέλος-κλειδί της ομάδας και το 2016 ανέλαβε τον ευρύτερο ρόλο του υπεύθυνου στον τομέα της μηχανικής, γεγονός που τον ενέπλεξε και σε άλλα εγχειρήματα εντός της εταιρείας. Η επιρροή του θα λείψει, αλλά για ακόμη μια φορά τον ευχαριστούμε για όσα έκανε και του ευχόμαστε τα καλύτερα στον νέο του ρόλο.»

Πηγή: Racefans.Net

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Υπερασπίστηκε την απόφαση για νέα μεσαία ελαστικά ο Alonso

Next Article

WRC: Πρόγραμμα & τηλεοπτική κάλυψη του Rally Σαρδηνίας

Related Posts