Στα μαχαίρια McLaren-Alpine για το θέμα Piastri

BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN – JUNE 12: Fernando Alonso, Alpine A522, leads Lando Norris, McLaren MCL36 during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on Sunday June 12, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)

Ανέβασαν έντονα τους τόνους με τις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της McLaren και της Alpine, ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου της FIA, το οποίο θα διαμορφώσει οριστικά την κατάληξη του θέματος με το συμβόλαιο του Oscar Piastri.

Το ειδικό δικαστικό συμβούλιο της FIA, αναφορικά με θέματα συμβολαίου, αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι της Δευτέρας, με σκοπό να καταλήξει σε μία οριστική απόφαση για το φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει με το συμβόλαιο που δέσμευε τον Oscar Piastri και την ομάδα της Alpine.

Με την κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας ενόψει, ο αγωνιστικός διευθυντής της Alpine, Otmar Szafnauer, προχώρησε σε δηλώσεις, με τις οποίες κατηγόρησε ευθέως τον Oscar Piastri για την τωρινή κατάσταση, ενώ μίλησε και με σκληρά λόγια για τον χαρακτήρα του νεαρού Αυστραλού.

Πιο συγκεκριμένα ο Szafnauer ανέφερε: «Είναι αναμφίβολα ένας πολλά υποσχόμενος οδηγός. Όμως δεν έχει οδηγήσει ακόμη στην Formula 1 κι ήλπιζα πως θα είχε λίγο παραπάνω εντιμότητα στην συμπεριφορά του. Υπέγραψε ένα χαρτί τον περασμένο Νοέμβριο κι εμείς έχουμε κάνει τα πάντα από την πλευρά μας για να τον προετοιμάσουμε για την Formula 1.

«Το συμβόλαιο έλεγε πως από την πλευρά του είτε θα έτρεχε για εμάς, είτε θα του δίναμε μία θέση στο grid για τα επόμενα τρία χρόνια. Απλώς εύχομαι πως ο Oscar θυμάται τι υπέγραψε τον Νοέμβριο και ποιες ακριβώς είναι οι υποχρεώσεις του. Πλέον εμείς περιμένουμε την απόφαση του συμβουλίου τη Δευτέρα και μετά θα κάνουμε τις επόμενες διαπραγματεύσεις.»

Λίγες στιγμές αργότερα, ο CEO της McLaren, Zak Brown, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Szafnauer, καθώς η ομάδα του φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Piastri για την θέση του Daniel Ricciardo. Ο Brown ήταν αρκετά δηκτικός απέναντι στον διευθυντή της Alpine, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πληροφορίες για την συνεργασία και την σχέση του Piastri με την Alpine, οπότε θα ήταν άδικο για μένα να πω κάτι πάνω στο θέμα, καθώς δεν το γνωρίζω. Μπορώ όμως να κρίνω τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.

«Ο τρόπος που ο Fernando Alonso έφυγε και ο Otmar πιάστηκε απροετοίμαστος και το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό ήταν ο υπεύθυνος της ομάδας που δέχτηκε πρόστιμο 400 χιλιάδων κι αφαίρεση 15 βαθμών, δεν με κάνει να πιστεύω ότι οι δηλώσεις του είναι αξιόπιστες, ούτε ότι είναι ο κατάλληλος για να κρίνει την ηθική άλλων ανθρώπων.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Verstappen, Sainz

GP Βελγίου - Κατατακτήριες: Πρωτιά Verstappen, στην pole o Sainz!

Next Article
Verstappen GP Βελγίου

GP Βελγίου - Αγώνας: Παρέλαση Verstappen και στο Spa

Related Posts