Στη Λαμία το κέντρο αγώνα και του φετινού Rally Ακρόπολις

Rally Ακρόπολις Λαμία
Kalle Rovanpera (FIN) and Jonne Halttunen (FIN) of team Toyota Gazoo Racing performs during FIA World Rally Championship in Lamia, Greece on 11 September 2021 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202109110955 // Usage for editorial use only //

Για ακόμη μία χρονιά, η πόλη της Λαμίας θα αποτελέσει το κέντρο του Rally Ακρόπολις, με την Πανελλήνια Έκθεση να είναι ξανά το μέρος που θα στηθεί το Service Park για τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον δέκατο φετινό αγώνα του WRC.

Όπως και πέρσι, στην επιστροφή του Rally Ακρόπολις στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, έτσι και φέτος η Λαμία θα είναι το κέντρο του αγώνα, με τις περισσότερες ειδικές να διεξάγονται στα βουνά πλησίον της πρωτεύουσας του νομού Φθιώτιδος.

Το Rally Ακρόπολις που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τετραήμερο 8-11 Σεπτεμβρίου, θα αποτελέσει και φέτος τον μεγαλύτερο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και θα περιλαμβάνει πάνω από 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα.

Παρόλα αυτά, έχει γίνει ήδη γνωστό πως μετά την τελετή έναρξης που θα γίνει στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, τα πληρώματα θα ξεκινήσουν τον αγώνα με μία υπερειδική διαδρομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του Ολυμπιακού Σταδίου στο ΟΑΚΑ, σε μία επανάληψη των όσων είχαν γίνει στους αγώνες του 2005 και του 2006.

Μετέπειτα, η πρώτη πλήρης ημέρα του αγώνα την Παρασκευή θα περιλαμβάνει ειδικές στην Πελοπόννησο, με τα πληρώματα να ανεβαίνουν στη Λαμία στο τέλος της, για να ολοκληρώσουν άλλα δύο αγωνιστικά σκέλη το Σάββατο και την Κυριακή σε πολύ γνωστές και δημοφιλείς ειδικές του Rally Ακρόπολις, με μερικές από αυτές να κάνουν την επανεμφάνισή τους στο πρόγραμμα του αγώνα.

Παράλληλα, η  Motorsport Greece, η οποία έχει αναλάβει την οργάνωση του αγώνα ανανέωσε την ιστοσελίδα για την φετινή έκδοση του εθνικού μας αγώνα κι εξέδωσε το πρώτο Rally Guide για τον αγώνα, το οποίο μπορείτε να βρείτε μπαίνοντας στα έγγραφα του αγώνα.

Πλέον, η διεξαγωγή του Rally Ακρόπολις μπαίνει στην τελική ευθεία, με την διοργανώτρια να αναφέρει στην ανακοίνωση που συντρόφευε την έκδοση του Rally Guide πως εργάζεται πυρετωδώς για την ομαλή διεξαγωγή και του φετινού αγώνα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
23
Shares
Previous Article

GP Μαϊάμι - Αγώνας: Κυρίαρχος Verstappen στο Μαϊάμι

Next Article
Verstappen

Verstappen: Δεν έχουμε λύσει ακόμα τα προβλήματα μας

Related Posts