Στη Mercedes δεν ξέρουν αν θα χρησιμοποιήσουν το DAS στην Αυστραλία

Στην Mercedes δεν ξέρουν αν θα χρησιμοποιήσουν τελικά το DAS στην Αυστραλία, με τους οδηγούς της να δηλώνουν διαφορετικά πράγματα.

Το DAS (Dual Axis Steering) ήταν αυτό που κυριάρχησε στις ειδήσεις κατά την ορώτη εβδομάδα των δοκιμών, με αρκετούς να θέτουν το ερώτημα αν είναι νόμιμο ή όχι, και άλλους που προσπαθούσαν να αναλύσουν τον τρόπο λειτουργίας του και το πόσο πλεονέκτημα μπορεί να έχει από αυτό η Mercedes.

«Σίγουρα γύρο με τον γύρο μαθαίνουμε πιο πολλά γι αυτό,» δήλωσε ο Bottas. «Με τις δοκιμές, οι μηχανικοί έχουν περισσότερο χρόνο για να μάθουν από τα δεδομένα και εμείς έχουμε περισσότερες οδηγίες ως οδηγοί, πως να το χρησιμοποιούμε καλύτερα.

«Σε τι καταστάσεις μπορεί να φέρει πλεονέκτημα, πόσο μεγάλο θα μα δώσει αυτό, και σε ποιες πίστες παραμένει ακόμα άγνωστο.

«Είμαστε χαρούμενοι που το έχουμε στο μονοθέσιο, και τώρα λειτουργεί αρκετά ομαλά και όλα πηγαίνουν ομαλά – αυτοματοποιημένα χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε, και το χρησιμοποιούμε με τον τρόπο που νομίζουμε ότι είναι καλύτερος.»

Στην συνέχεια ο Bottas ρωτήθηκε για το εάν θα χρησιμοποιήσει το DAS η Mercedes στην Αυστραλία, απαντώντας: «δεν βλέπω το λόγο να μην το χρησιμοποιήσουμε.»

Από την άλλη, ο teammate του, Lewis Hamilton εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός για την χρήση του DAS στον πρώτο αγώνα της σεζόν:

«Αυτή την στιγμή δεν το χρησιμοποιώ αρκετά. Μερικές φορές κάναμε δοκιμές με αυτό και μερικές χωρίς αυτό. Δεν ξέρω πόσο πολύ θα το χρησιμοποιήσουμε.»

Στην συνέχεια ο Hamilton αναφέρθηκε στα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετώπισε με την μονάδα ισχύος της η Mercedes, και τις δηλώσεις του μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
9
Shares
Previous Article

Το μυστήριο γύρω από τη συμφωνία ανάμεσα σε FIA και Ferrari

Next Article

Binotto: Η Ferrari δεν έχει τόσο δυνατό κινητήρα φέτος

Related Posts