Ο Max Verstappen σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Grand Prix στην Ιαπωνία τόνισε πως η ποινή που δέχτηκε για την επαφή που είχε με τον Kimi Raikkonen ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας του να μην «κόψει» την στροφή.

Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Verstappen δεχόταν την πίεση του Kimi Raikkonen και αναγκάστηκε να ανοίξει την γραμμή του στην στροφή την ώρα που ξαναέμπαινε στην πίστα είχε επαφή με τον Kimi Raikkonen με τους κριτές να θεωρούν υπεύθυνο τον οδηγό της Red Bull δίνοντας του ποινή 5 δευτερολέπτων.

Μιλώντας στο racefans.net ο Ολλανδός είπε: «Αν ξαναπάρω ποινή 5 δευτερολέπτων για κάτι τέτοιο, την επόμενη φορά απλά θα κόψω την στροφή όπως έκανε ο Bottas».

«Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα ώστε να πηγαίνω με τον σωστό τρόπο στις στροφές και να μην φαίνεται πως απλά μπλοκαρα τους τροχούς μου και έκοψα την στροφή, θα τα καταφέρω στον επόμενο γύρο»

Από την μεριά του ο Raikkonen σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο Verstappen τον χτύπησε επίτηδες:

«Προφανώς άνοιξε την γραμμή του και βγήκε εκτός πίστας. Εγώ απλά πήγα στην εξωτερική και στην επόμενη στροφή ώστε να του αφήσω χώρο στην εσωτερική. Αλλά και προφανώς ήξερε ότι βρισκόμουν εκεί, έτσι απλά έπεσε πάνω μου και με ώθησε εκτός πίστα, έπαθα αρκετά μεγαλή ζημιά κάτι που προφανώς δεν είναι εντάξει».

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles