Rally Πορτογαλίας – 1η Μέρα: Ξεκίνημα με το δεξί για τον Evans

Elfyn Evans (GB) Scott Martin (GB) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen performing during the World Rally Championship Portugal in Porto, Portugal on 15,May. 2025 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202505150231 // Usage for editorial use only //

O Elfyn Evans σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του Rally Πορτογαλίας, την “Figueira da Foz”. Το top 3 συμπλήρωσαν οι Ott Tanak και Sebastien Ogier με αμφότερους να κάνουν τον ίδιο χρόνο.

Μετά το πρωινό shakedown και την παραδοσιακή τελετή εκκίνησης που έλαβε χώρα λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ξεκίνησε η μάχη με το χρονόμετρο από την “Figueira da Foz”, την πρώτη από τις δύο υπερειδικές διαδρομές που αποτελείται το Rally Πορτογαλίας. Η σειρα εκκίνησης, ήταν αντιστρόφως ανάλογη συγκριτικά με αυτή της Παρασκευής, με τα καλύτερα πληρώματα του WRC2 να ξεκινούν πρώτα και στη συνέχεια ακολούθησαν αυτά της μεγάλης κατηγορίας και πάλι με αντίστροφη σειρά.

Όλα έδειχναν πως οι Ott Tanak και Sebastien Ogier, θα μοιράζονταν την πρωτιά. Ωστόσο ο Elfyn Evans είχε διαφορετική άποψη, με τον Ουαλό να είναι δύο δέκατα ταχύτερος από τον Εσθονό οδηγό της Hyundai και τον Γάλλο της Toyota Gazoo Racing. Παρόλα αυτά, οι δύο πρωταθλητές σταμάτησαν το χρονόμετρο στα 2:18.3 και συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα. Τέταρτος κατετάγη ο Adrien Fourmaux, ενώ ο Thierry Neuville έκοψε πέμπτος το νήμα του τερματισμού στο +0.6 από τον Γάλλο.

Οι Kalle Rovanpera και Takamoto Katsuta κινήθηκαν ένα κλικ πιο συντηρητικά από τους ανταγωνιστές τους, σημειώνοντας τον έκτο και έβδομο χρόνο αντίστοιχα, ενώ τα τελευταία Rally1 στην κατάταξη ήταν αυτά των Sami Pajari και Martins Sesks οι οποίοι τερμάτισαν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα. Την βαθμολογούμενη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Gus Greensmith, ενώ τα υπόλοιπα τρία πληρώματα της M-Sport WRT, βρέθηκαν εκτός αυτής, με τον Gregoire Munster να είναι ταχύτερος τόσο από τον Josh McErlean, όσο και από τον τοπικό ήρωα Diogo Salvi, που απολαμβάνει την παρθενική του συμμετοχή στο WRC.

Ο πέμπτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος στο WRC, συνεχίζεται την Παρασκευή 16 Μαΐου με δέκα ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 146,48 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Την αυλαία θα ανοίξει  η “Mortagua 1” στις 09:35 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το πέρας της πρώτης μέρας

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Sesks Shakedown Rally Πορτογαλίας

Rally Πορτογαλίας - Shakedown: Έκανε την έκπληξη ο Sesks

Next Article
Piastri GP Εμίλια Ρομάνια FP1

GP Εμίλια Ρομάνια - FP1: Μπροστά ο Piastri, μικρές οι διαφορές

Related Posts