Απογοητευμένος από την απόδοσή του στην Ουγγαρία είναι ο Lewis Hamilton, με τον επτάκις πρωταθλητή να μην βρίσκει τις λέξεις για να περιγράψει τα όσα είδε να συμβαίνουν στο Hungaroring.
Καθώς όλοι περίμεναν είτε τον Oscar Piastri είτε τον Lando Norris να κατακτούσε την pole position, o Charles Leclerc με έναν απίθανο γύρο κατέκτησε την πρώτη pole για φέτος αλλά για την Ferrari καθώς είχε να βρεθιεί στην κορυφή από τον αγώνα sprint στην Κίνα. Εκεί στο ψηλότερο σκαλί ανέβηκε ο Lewis Hamilton.
O επτάκις πρωταθλητής, βλέποντας τον Μονεγάσκο ομόστατλό του να τοποθετεί στην πρώτη θέση την SF-25, έμεινε στήλη άλατος. Κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και από τις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών, αφού ο Hamilton θα εκκινήσει από την 12η θέση, μένοντας εκτός Q3 για μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τον Gabriel Bortoleto να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο.
Σε περίπτωση που ο Βρετανός, δεν ανέβει στο βαθρο στον αγώνα της Κυριακής, θα είναι ο 14ος αγώνας που δεν έχει τερματίσει σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις ισοφαρίζοντας τον αείμνηστο Gilles Villeneuve και θα είναι μόνος δεύτερος πίσω από τον Didier Pironi, ο οποίος έμεινε εκτός βάθρου για 19 αγωνιστικά τριήμερα.
Αναλυτικά όσα είπε ο Lewis Hamilton στην κάμερα του Sky Sports
“Είμαι άχρηστος. Απόλυτα άχρηστος. Η ομάδα δεν έχει πρόβλημα, έχετε δει αυτό το μονοθέσιο στην pole. Οπότε πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξει οδηγό”.
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify