Στο καλύτερο φετινό sprint, o Marco Bezzecchi δεν πτοήθηκε από την άθλια εκκίνησή του κι έκανε ένα φοβερό comeback για να κερδίσει στον τελευταίο γύρο, περνώντας τον σπουδαίο Fermin Aldeguer. Συμπλήρωσε το βάθρο ο Raul Fernandez, εμφάνιση-παρωδία για τον Bagnaia.
Η ζέστη στην Μανταλίκα συνεχίστηκε και για το sprint, παρά τα έντονα σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από την πίστα στην εξωτική νήσο Λομπόκ, λίγο πριν την εκκίνηση του πρώτου αγώνα για το φετινό τριήμερο του Grand Prix Ινδονησίας. Με την εξαίρεση των δύο ΚΤΜ, άπαντες επέλεξαν τα μαλακά ελαστικά της Michelin για τους 13 γύρους του αγώνα.
Στην εκκίνηση, ο Bezzecchi τα έκανε ρόιδο, με τον Fermin Aldeguer να περνάει πρώτος και να ανταπεξέρχεται της επίθεσης του Raul Fernandez αλλά και του Luca Marini που πετάχτηκε από τη δεύτερη σειρά για να στρίψει τελικά τρίτος. Alex Rins και Marc Marquez είχαν επαφή, με τον Ισπανό της Yamaha να πέφτει τελευταίος και τον παγκόσμιο πρωταθλητή να δέχεται ποινή Long lap.
Ο Aldeguer έκανε λάθος στην πρώτη στροφή κι έχασε αρκετό χρόνο, αλλά όχι το προβάδισμα, με τον Raul Fernandez να επιτίθεται αλλά τελικά να χάνει την δεύτερη θέση από τον Pedro Acosta που εκμεταλλεύτηκε και πέρασε μπροστά, για να καταδιώξει τον Aldeguer.
Όμως ο νεαρός αναβάτης της ΚΤΜ για ακόμη μία φορά το παράκανε, έχασε το μπροστινό στην πρώτη στροφή και κατέληξε στην αμμοπαγίδα για να ολοκληρώσει πρόωρα άλλον έναν αγώνα. Πιο πίσω ο Bezzecchi δυσκολεύτηκε αλλά τελικά πέρασε τον Marini για να ανέβει στην τέταρτη θέση κι άρχισε να καταδιώκει την πρώτη τριάδα του αγώνα.
Ο Ιταλός της Aprilia πέρασε άνετα τον Alex Marquez, ήταν δυόμισι δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Aldeguer, με έξι γύρους να απομένουν, αλλά παρότι έχασε έναν γύρο προσπαθώντας να περάσει την Trackhouse του Fernandez, ήταν με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα και με αλλεπάλληλους ταχύτερους γύρους άρχισε να μειώνει τη διαφορά.
Ο Aldeguer προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβασε επίσης κατακόρυφα τον ρυθμό του, όμως στον τελευταίο γύρο, ο Bezzecchi ήταν σε απόσταση βολής, επιτέθηκε και με ένα οριακό φρενάρισμα στη δέκατη στροφή πέρασε μπροστά. Προς τιμήν του ο Aldeguer κατάφερε να αντεπιτεθεί, όμως ο Bez έκλεισε την γραμμή του και διατήρησε το προβάδισμά του για να πάρει τελικά τη νίκη.
Ήταν η τρίτη νίκη σε sprint για τον Bezzecchi και η δεύτερη φετινή, μετά από αυτή στο Μιζάνο, με τον Ιταλό της Aprilia να επιστρέφει στη μάχη για την τρίτη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο εξουθενωμένος Aldeguer ανέβηκε στη δεύτερη θέση, χάνοντας στο νήμα την ευκαιρία να γίνει ο νεότερος νικητής sprint αγώνα, ενώ ο Raul Fernandez πήρε το πρώτο του βάθρο, με την τρίτη θέση, την οποία διατήρησε με ευκολία.
Πιο πίσω, ο Joan Mir είχε επίσης εκπληκτικό ρυθμό στο φινάλε, σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση, έφτασε κοντά στον τέταρτο Alex Marquez, αλλά δεν μπόρεσε να τον απειλήσει και με ένα λάθος στην τελευτάια στροφή έμεινε πέμπτος, με τον Luca Marini να ακολουθεί τον teammate του στην έκτη θέση.
Μετά την ποινή του, ο Marc Marquez έπεσε στην 13η θέση, παρόλα αυτά βρήκε ρυθμό κι ανέβηκε θέσεις, τερματίζοντας στην έβδομη θέση, μπροστά από τις δύο VR46, που έχασαν έδαφος από την μεταξύ τους μάχη και πήραν τις δύο τελευταίες βαθμολογούμενες θέσεις, με τον Morbidelli οριακά μπροστά από τον Di Giannantonio.
Somkiat Chantra, Enea Bastianini, Johann Zarco και Fabio Quartararo είχαν επίσης πτώσεις και δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα, ενώ ο Pecco Bagnaia ολοκλήρωσε έναν αγώνα-παρωδία, χάνοντας σχεδόν μισό λεπτό από τον πρωτοπόρο σε 13 γύρους και όντας πάνω από 13 δευτερόλεπτα πίσω από την επόμενη μοτοσυκλέτα.
Το Grand Prix Ινδονησίας ολοκληρώνεται στις 10:00 το πρωί της Κυριακής με τον μεγάλο αγώνα από την πίστα της Μανταλίκα.
Αναλυτικά η κατάταξη του sprint:
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify
