GP Αυστρίας – FP3 – Ταχύτερος ο Iannone στο νήμα

Add us as preferred source

Στην τρίτη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών ταχύτερος ήταν ο Andrea Iannone, που στην εκπνοή του χρόνου άφησε δεύτερο τον Andrea Dovizioso. Τρίτος ήταν ο Maverick Vinales.

Με την έναρξη του FP3, όλοι οι αναβάτες κατευθύνθηκαν στην πίστα, ώστε να εκμεταλλευτούν τις ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Από τα πρώτα πέντε λεπτά είχαν πάρει την πρωτοπορία οι δύο Ducati, αφήνοντας τρίτο τον Vinales για 0,8 δευτ.

Οι αυξημένες θερμοκρασίες στο οδόστρωμα βόλεψαν τις Honda, που βελτίωσαν την χθεσινή τους επίδοση, με τον Marquez να ανεβαίνει τρίτος από νωρίς.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας, ο Marquez είχε πτώση στη Στροφή 3 φρενάροντας απότομα, ενώ φάνηκε πως είχε τραυματιστεί ελαφρά.

Λίγο μετά, ο Lorenzo βελτίωση την επίδοσή του, περνώντας 7ος, ενώ ο teammate του, Valentino Rossi, είχε μείνει σταθερός στην 5η θέση.

Με μισή ώρα να απομένει, οι Dovizioso και Iannone συνέχιζαν να κινούνται στο 1:23, διατηρώντας το προβάδισμά τους έναντι του ανταγωνισμού, χωρίς όμως να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους.

Ο Pedrosa παρέμενε 12ος, όντας ο μοναδικός εργοστασιακός αναβάτης εκτός δεκάδας. Παράλληλα, ο Marquez είχε εξάρθρωση ώμου, αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί από την ομάδα, ενώ δεν βγήκε ξανά στην πίστα μετά την πτώση.

Με περίπου 10 λεπτά να απομένουν για την λήξη του session, ο Vinales κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και να περάσει εκ νέου τρίτος, 0,390 δευτ. πίσω από τον πρωτοπόρο Dovizioso.

Πέντε λεπτά έμεναν και ο Pedrosa κατάφερνε να βελτιώσει τον χρόνο του και να περάσει 9ος. Την επίδοσή του βελτίωση και ο Lorenzo, που πέρασε στην τέταρτη θέση. Την ίδια ώρα, ο Iannone πήρε την πρωτιά. Έκπληξη ήταν η έκτη θέση του Barbera και η τέταρτη θέση του Redding.

Τέλος, ο Crutchlow είχε μία μικροέξοδο στο τέλος της διαδικασίας, χάνοντας τη θέση του στην πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

FP3

Latest Podcast Undercut · E45 · 24/08/2026 · 48 min

The Undercut Redux #45: Έλα στη θέση μου

Το έσχατο GP Ολλανδίας είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Lando Norris, στην πιο «Max Verstappen» εμφάνιση της καριέρας του, την ώρα που ο Ολλανδός εθνικός ήρωας…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts