Lorenzo – Καθυστερήσαμε με τη νέα μοτοσυκλέτα

Add us as preferred source

Την πεποίθηση ότι η Ducati έχει μείνει πίσω με την μοτοσυκλέτα το 2018 σε σχέση με τον ανταγωνισμό εξέφρασε μετά το πέρας των δοκιμών στη Βαλένθια ο Jorge Lorenzo.

Η Ducati συμμετείχε στις δοκιμές μετά το πέρας της σεζόν με τη φετινή μοτοσυκλέτα, που έφερε όμως ορισμένα νέα μέρη. Και τούτο, διότι η Desmosedici GP18 θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε πίστα στη Sepang, στις πρώτες χειμερινές δοκιμές του νέου έτους.

Αυτό παραδέχτηκε και με δηλώσεις του ο Lorenzo, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως η Honda έχει σημειώσει πρόοδο ήδη, χωρίς να έχει φέρει κι εκείνη μία ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Ίσως καθυστερήσαμε κάπως σε σχέση με τους υπόλοιπους. Οι υπόλοιποι δοκίμαζαν νέους κινητήρες, νέα σασί. 

«Ειδικά η Honda μοιάζει να βελτιώθηκε κάπως, κι ακόμα δεν έχει φέρει κάτι νέο, εντελώς νέο. Είναι κι επειδή οι μηχανικοί, για κάποιο λόγο, καθυστέρησαν λίγο και ίσως θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό στη Sepang.

«Σίγουρα κάτι θα κάνει την εμφάνισή του στη Sepang.»

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην μοτοσυκλέτα που δοκίμασε στη Βαλένθια, η οποία -κατά τα λεγόμενά του- δεν παρουσίασε κάποια βελτίωση:

«Η σχεδόν νέα μοτοσυκλέτα δεν συμπεριφέρεται καλύτερα από την τωρινή – μέχρι στιγμής. Την Τετάρτη, όπως και την Τρίτη, δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, πάνω-κάτω επιβεβαιώσαμε το πώς δουλεύουν τα ίδια κομμάτια, τα ίδια πράγματα.

«Τελικά, δεν βρήκαμε κάτι να είναι καλύτερο σε σχέση με πριν, αλλά ήταν σημαντικό να το δοκιμάσουμε, ώστε να είμαστε σίγουροι για το πώς είναι τα πράγματα.»

Πηγή: Motorsport.com

Latest Podcast Undercut · E51 · 26/10/2026 · 61 min

The Undercut Redux #51: Η κούπα του δικαίου

Μπορεί η κατάκτηση του τίτλου να μην ήρθε για τον Kimi Antonelli στο Τέξας, όμως ο Ιταλός έχει αγκαλιάσει τον παγκόσμιο τίτλο και το κάνει,…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts
Περισσότερα

Blog: Όταν είναι θέμα οπτικής, τα λόγια πρέπει να λιγοστεύουν

Μετά το sprint του Grand Prix Αυστραλίας, ο Alex Marquez παραδέχθηκε ότι φοβήθηκε να πιέσει τον αδερφό του Marc για τη νίκη, καθώς εκείνος διεκδικεί το πρωτάθλημα. Η τοποθέτησή του επιβεβαιώνει όσα το κοινό είχε διακρίνει ήδη από το 2025, όταν ο αναβάτης της Gresini ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός αλλά συχνά διαστακτικός απέναντι στον Marc. Παρότι λογικό να προσέχουν ο ένας τον άλλο, μια τέτοια σχέση δεν θα είχε καμία σχέση με εκείνες του Marc με τον Rossi ή του Rossi με τον Gibernau.