Εκδόθηκαν οι συμμετοχές του Rally Χιλής

WRC, Rally Χιλής, συμμετοχές
Kalle Rovanperä (FIN) and Jonne Halttunen (FIN) perform during Stop 11 of the World Rally Championship in Conception, Chile on September 29, 2024. // @World / Red Bull Content Pool // SI202409290755 // Usage for editorial use only //

Γνωστή έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (19/8) σε ώρες Ελλάδας η λίστα συμμετοχών για το Rally Χιλής, ενδέκατο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος στο WRC. 11 τα πληρώματα του WRC, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια για τον αγώνα της πατρίδας του ο Alberto Heller.

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος κατασκευαστών, Toyota Gazoo Racing θα παρατάξει πέντε GR Yaris Rally1, εκ των οποίων τα τρία θα τα μοιραστούν οι διεκδικητές του πρωταθλήματος οδηγών Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen, Elfyn Evans/Scott Martin και Sebastien Ogier/Vincent Landais. Την σύνθεση της Ιαπωνικής ομάδας ολοκληρώνουν οι Takamoto Katsuta/Aaron Johnston και για λογαριασμό της Toyota Gazoo Racing WRT 2 οι Sami Pajari/Marko Salminen.

Για ακόμα έναν αγώνα, η Hyundai Shell Mobis WRT θα έρθει στην Χιλή με τρία i20 N Rally1 στην διάθεσή της. Της προσπάθειας των Νοτιοκορεατών για ένα καλό αποτέλεσμα, θα ηγηθούν οι Ott Tanak/Martin Jarveoja, συνεπικουρούμενοι από τους Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe και Adrien Fourmaux/Alexandre Coria.

Τέλος η M-Sport θα αγωνιστεί με τα full-time πληρώματα της, τους Gregoire Munster/Louis Louka και Josh McErlean/Eoin Treacy. Επιπλέον, για λογαριασμό της ομάδας από την Βρετανία θα συμμετάσχουν και οι Alberto Heller/Louis Allende, στην επιστροφή τους στην μεγάλη κατηγορία μετά από δύο χρόνια, όπου κατετάγησαν δωδέκατοι γενικής.

Στο WRC2, όλα τα αστέρια της κατηγορίας θα βρίσκονται εκεί, με τους Oliver Solberg/Eliott Edmondson (Toyota GR Yaris Rally2) να έρχονται για μια ακόμα χρονιά την χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ακολουθούν οι Yohan Rossel/Arnaud Dunand (Citroen C3 Rally2), Gus Greensmith/Jonas Andersson (Skoda Fabia RS Rally2), Kajetan Kajetanowicz/Maciej Szczepaniak (Toyota GR Yaris Rally2), Nikolay Gryazin (Skoda Fabia RS Rally2) και τα αδέλφια Zaldivar, Fabrizio και Miguel, αμφότεροι με Skoda Fabia RS Rally2.

Στα των τοπικών συμμετοχών, πλην του Albertο Heller, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Emilio και Gerardo Rosselot (και οι δύο με Citroen C3 Rally2) και ο μεγαλύτερος αδελφός του Heller, Pedro επίσης με Citroen C3 Rally2. Επιπλέον, υπάρχει και ελληνική συμμετοχή, με τους Γιώργο Βασιλάκη/Allan Harryman να τρέχουν με ένα Ford Fiesta Rally3, στο WRC3.

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα του Rally Χιλής

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
MotoGP, GP Ουγγαρίας, πρόγραμμα

MotoGP - GP Ουγγαρίας: Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη

Next Article

Σε αναζήτηση νέου κατόχου για τα εμπορικά δικαιώματα του WRC η FIA

Related Posts