Η ομάδα του TotalRacing.gr και ο Παναγιώτης Ντάκος ζητάμε συγνώμη από τον Δημήτριο Διατσίδη για τους ψευδείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς μας σε βάρος του

Στις 29 Μαρτίου ο Παναγιώτης Ντάκος συνέταξε το άρθρο με τον τίτλο

«Η αλήθεια για την αθλητικογραφία του μηχανοκίνητου στην Ελλάδα»

το οποίο δυστυχώς δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας και εν συνεχεία αναδημοσιεύσαμε ευρέως στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με αποτέλεσμα να κοινοποιηθεί από πολλά μέλη μας και να τύχει ευρείας επισκεψιμότητας και δημοφιλίας, με συνακόλουθα πολυάριθμα σχόλια των αναγνωστών.

Μεταξύ άλλων ατυχών εκφράσεων που ξεπέρασαν τα όρια της νομιμότητας και κατά παράβαση της δημοσιογραφική δεοντολογίας αφιερώθηκε μια ολόκληρη παράγραφος η οποία εμφανώς φωτογράφισε και αναφερότα στον κ. Διατσίδη αναφέροντας ότι: … «Υπάρχει σχολιαστής του MotoGP σε κανάλι γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ο οποίος έβαλε λυτούς και δεμένους να απολυθεί ο σχολιαστής του Moto2 και Moto3, διότι ήταν κλάσεις καλύτερός του και δεν μπορούσε να το δεχτεί. Ο σχολιαστής αυτός έχει κονέ με πολλές αντιπροσωπίες μοτοσυκλετών στην Ελλάδα, με ιδιοκτήτες καταστημάτων ελαστικών για μοτοσυκλέτες, αλλά και με άλλους αθλητικογράφους και δοκιμαστές μοτοσυκλετών. Όταν μάλιστα αυτό το ζήτημα συζητήθηκε ανοικτά στο μεγαλύτερο ελληνικό γκρουπ του MotoGP στο Facebook από τον άνθρωπο που απολύθηκε, ο εν λόγω σχολιαστής μάθαμε πως έκανε ό,τι περνά από το χέρι του ώστε το ζήτημα να ξεχαστεί, μπλοκάροντας όσους περισσότερους μπορούσε από το να επικοινωνήσουν μαζί του. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο το κανάλι συνεχίζει να τον έχει ενταγμένο στο προσωπικό του, αλλά αγνοεί και τα παράπονα των πελατών του όσον αφορά το χαμηλό επίπεδο του σχολιασμού που παρέχει το συγκεκριμένο άτομο.»

Συνδυαστικά και με το υπόλοιπο ύφος του δημοσιεύματός μας, αποδόθηκαν και άλλοι συκοφαντικοί και ψευδείς χαρακτηρισμοί από την πλευρά μας, αφού όσοι επαγγελματίες του χώρου της αθλητικογραφίας αναφέρθηκαν σε αυτό, χαρακτηρίστηκαν ως παραδείγματα «απροσάρμοστων» αθλητικογράφων και σχολιαστών, οι οποίοι δεν διστάζουν να «εξαπατήσουν» το κοινό τους στο βωμό του κέρδους για μερικά κλικς.

Το παραπάνω δημοσίευμά μας απείχε πολύ από τα όρια της νομιμότητας, ξεπεράσαμα τα όρια της καλής πίστης και των κανόνων δεοντολογίας που οφείλουμε να επιδεικνύουμε. Με το παραπάνω δημοσίευμα ο κ. Δημήτριος Διατσίδης διασύρθηκε σε χιλιάδες ανθρώπους, κατασυκοφαντήθηκε και του αποδόθηκαν χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος του, τον επαγγελματισμό του και την προσωπικότητά του.

Καμία δημοσιογραφική έρευνα δεν διεξήχθη για να συνταχθεί το προσβλητικό άρθρο μας και καμία δημοσιογραφική πηγή δεν επιβεβαίωσε όσα καταγράφηκαν. Οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν στον κ. Διατσίδη είναι εντλώς ψευδείς και ανυπόστατοι.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον κ. Διατσίδη για την παράνομη και προσβλητική συμπεριφορά μας.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για όσα εξυβριστικά, ψευδή και συκοφαντικά ισχυριστήκαμε ρητά ή σαφώς υπονοήσαμε με το παραπάνω δημοσίευμά μας.

Τίποτα από όσα αναφέρθηκαν εις βάρος του κ. Διατσίδη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ούτε αντικατοπτρίζει την επαγγελματική του ιδιότητα και την προσωπικότητά του.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον κ. Διατσίδη, διότι αυτή την φορά εμείς οι ίδιοι για να κερδίσουμε περισσότερα κλικ και επισκεψιμότητα, προβήκαμε σε ενέργειες απαράδεκτες, τον διασύραμε εντελώς άδικα και προσβάλλαμε την τιμή και την υπόληψή του.

Κύριε Διατσίδη, σας ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
5
Shares
Previous Article
Imola

GP Emilia Romagna: Το πρόγραμμα και η τηλεοπτική κάλυψη

Next Article

Ανανέωσε ο Sainz μέχρι και το 2024

Related Posts