Χωρίς άγχος για τις επιδόσεις της Ford στους Γάλλους

Μπορεί οι επιδόσεις των Fiesta RS WRC στο Μεξικό, έναν αγώνα που παραδοσιακά η Ford δεν τα πήγαινε καλά, να εντυπωσίασαν τους πάντες, στην Citroen όμως δεν ανησυχούν ότι η κυριαρχία τους έχει τελειώσει. Οι εργοστασιακοί οδηγοί της βρετανικής εταιρείας όχι μόνο έφτασαν σε σημείο να προηγούνται στον αγώνα, αλλά στο τέλος κέρδισαν και περισσότερες ειδικές από τους Γάλλους συναδέλφους τους.

Ο τεχνικός διευθυντής της Citroen, Xavier Mestelan- Pinon, εξήγησε γιατί οι Γάλλοι δεν έχουν αποσυντονιστεί από την πρόοδο των αντιπάλων τους. ΄΄Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση στο παρελθόν που ενώ τα Ford, όπως και τα δικά μας αυτοκίνητα, ήταν γρήγορα σε όλους τους χωμάτινους αγώνες δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά στο Μεξικό. Τώρα η κατάσταση είναι ίδια με τα υπόλοιπα χωμάτινα ράλυ, έχουν την ίδια ταχύτητα με μας. Δεν νομίζω ότι θα έχουν το ίδιο πλεονέκτημα όταν θα πάμε στην Πορτογαλία. Αν βγάλουν άλλα 10 άλογα από τον κινητήρα τότε θα κερδίζουν μισό δευτερόλεπτο στο χιλιόμετρο, είναι απίθανο! Όπως είπα, τώρα είναι λογικά τα πράγματα, στο παρελθόν δεν ήταν. Δεν κάνουμε αλλαγές στο αυτοκίνητο όταν τρέχουμε σε μεγάλα υψόμετρα, υπάρχουν κάποιες αυτόματες λειτουργίες βέβαια, αλλά δεν δουλεύουμε ειδικά πάνω σε αυτό.΄΄

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Sebastian Loeb δήλωσε ότι στην Πορτογαλία θα φανούν οι πραγματικές ισορροπίες. Ακόμα κι έτσι όμως δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για ολόκληρη τη χρονιά. Πέρσι στην Πορτογαλία οι επιδόσεις του Fiesta ήταν τουλάχιστον εφάμιλλες (μπορεί και καλύτερες) από της DS3 όμως στο τέλος οι Γάλλοι ήταν αυτοί που τις εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα και πήραν τις περισσότερες νίκες και μαζί τα δύο πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Malaysian Grand Prix| FP3| Είναι δυνατή η Mercedes και το δείχνει !!

Next Article

Malaysian Grand Prix|Κατατακτήριες|O Hamilton δείχνει το δρόμο (για την Pole)

Related Posts