Επιστρέφει η Brazil World Rally Team

H Brazil WRT επιστρέφει εκεί όπου έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πέρυσι, και πάλι με τον ίδιο οδηγό, τον Βραζιλιάνο Daniel Oliveira. Αυτή τη φορά ο Oliveira δεν θα έχει στη διάθεσή του κάποιο Mini JCW Works αλλά ένα Fiesta RS WRC προετοιμασμένο από την ομάδα του Manfred Stohl. Σε προηγούμενο άρθρο (http://totalrally.info/archives/796) σας μεταφέραμε τις πρώτες εντυπώσεις του Βραζιλιάνου από το νέο του όπλο, το οποίο δοκίμασε σε ειδικές στην Αυστρία πριν το ράλυ Πορτογαλίας.

Μετά και την ολοκλήρωση των αναγνωρίσεων ο Daniel Oliveira και ο συνοδηγός του, Carlos Magalhaes, φαίνονται αρκετά αισιόδοξοι για την επιστροφή τους στο WRC. ΄΄Θυμάμαι αρκετά καλά αυτό το ράλυ. Οι ειδικές είναι γρήγορες και οι υψομετρικές διαφορές μεγάλες. Το είχαμε διασκεδάσει πολύ πέρυσι. Όσο για τις καινούριες ειδικές, από ότι έμαθα θα είναι οι πιο σκληρές που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.΄΄ είπε ο Oliveira.

Ο Magalhaes έχει ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία από τον συγκεκριμένο αγώνα, αφού είναι Πορτογάλος και ξέρει τις ειδικές καλύτερα από κάθε άλλον. ΄΄Οι ειδικές είναι τυπικές για Πορτογαλία, με πολλά χασίματα, πολύ τεχνικές και σε κάποιες περιπτώσεις αργές. Μετά το πρώτο πέρασμα θα υπάρχουν πολλές επικίνδυνες πέτρες στο δρόμο. Αυτό ίσως αποβεί καταστροφικό για κάποια αγωνιστικά.΄΄

Επίσης, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το πλήρωμα θα πάρει μέρος στην πρόκληση της κατατακτήριας ειδικής. ΄΄Μοιάζει ενδιαφέρον. Είναι ένας τρόπος να ενθαρρύνεις τους οδηγούς να πιέσουν από την αρχή για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη σειρά εκκίνησης. Ακούγεται δίκαιο. Περιμένω να τα πάω καλά, αφού είναι καθοριστικής σημασίας σε χωμάτινα ράλυ και στην Πορτογαλία οι τρεις πρώτες ειδικές θα είναι νυχτερινές.΄΄

Ως μέρος της προετοιμασίας του για το πρώτο του ράλυ για το 2012 ο Oliveira πήρε μέρος και σε έναν ασφάλτινο αγώνα στην Αυστρία με ένα Peugeot 207 S2000 της Mandfred Stohl Racing. Ο Βραζιλιάνος οδήγησε προσεκτικά και τερμάτισε τρίτος.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Ενημέρωση προς Έλληνες αγωνιζόμενους του Ιστορικού Ακρόπολις

Next Article

Τεράστιο ενδιαφέρον στη μάχη στο Ασίας-Ειρηνικού

Related Posts