Η νέα πίσω αεροτομή της Mercedes και η μάχη του τίτλου

Add us as preferred source

Αν και η Mercedes διαθέτει ξεκάθαρα το ταχύτερο μονοθέσιο και φέτος, πιέζει αρκετά για περισσότερες αναβαθμίσεις και βελτίωση της W06.

Μία από αυτές και η νέα πίσω αεροτομή που έφερε για το Spa και τις απαιτήσεις τις πίστες σε χαμηλές αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Παρόλα αυτά, ο Sebastian Vettel πήρε την νίκη στην Ουγγαρία, κάνοντας πολλούς να μιλούν για ένα outsider για τον φετινό τίτλο.

Ο ίδιος τόνισε στο Spa: «Όσο παραμένει μαθηματικά πιθανό, τότε γιατί όχι; Φυσικά, ξέρω πως υπάρχει απόσταση από την Mercedes, αλλά είναι επίσης σημαντικό να αρπάζουμε τις ευκαιρίες όταν έρχονται, και έχουν υπάρξει δύο ως τώρα.»

Ο Marc Surer, πρώην οδηγός της F1, δήλωσε πως δεν είναι ρεαλιστικό η Ferrari να στοχεύει το φετινό πρωτάθλημα: «Πάντα έχω την αίσθηση ότι η Mercedes έχει τρόπους να βελτιώνεται όταν κάποιος φτάνει κοντά της.»

Ο Daniel Ricciardo συμφωνεί: «Η Ferrari είναι στην ίδια θέση που ήμασταν εμείς (ενν. Red Bull) πέρυσι. Η διαφορά από την Mercedes είναι πολύ μεγάλη. Στις κλειστές και δύσκολες πίστες, η Ferrari φαίνεται να είναι πιο κοντά, αλλά θεωρώ πως αυτό το Σ/Κ θα είναι της Mercedes

Όσον αφορά την νέα πίσω αεροτομή των Γερμανών, το Autosprint επισημαίνει ότι μοιάζει με «κουτάλι».

Ο Rosberg δήλωσε σχετικά: «Η πίσω μας αεροτομή δεν είναι νέα, αλλά το κοίλο μέρος της μοιάζει αρκετά γρήγορο!». 

 

Latest Podcast Undercut · E44 · 11/08/2026 · 67 min

The Undercut Redux #44: 2026 Mid-Season

Η ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν που έφερε τη νέα εποχή της Formula 1, είχε έναν βασικό πρωταγωνιστή και πολλές παραπληρωματικές ιστορίες, για ένα…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts