Απειλεί να αποχωρήσει από την F1 η Ferrari

Scuderia Ferrari 06.04.2017. Formula 1 World Championship, Rd 2, Chinese Grand Prix, Shanghai, China, Preparation Day. – www.xpbimages.com, EMail: [email protected] – copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images

Νέες απειλές από τη Ferrari για αποχώρηση από την Formula 1, με τον Sergio Marchionne να μιλά για σημαντικές διαφωνίες στον τομέα των PU και της φύσης του σπορ.

Δεν είναι πρώτη φορά που η ομάδα του Maranello μιλά για αποχώρηση από το σπορ. Ήταν μία ιδιαίτερα προσφιλής τακτική της διοίκησης Montezemolo, με αφορμή ζητήματα που δεν συνέφεραν τους Ιταλούς, ασκώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πιέσεις.

Τώρα όμως ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, τόνισε πως η διαφωνία του σχετικά με τις νέες PU του 2021 έγκειται στην απουσία μοναδικότητάς του από ομάδα σε ομάδα, και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποφάσεις από μεριάς Scuderia:

«Η Liberty έχει καλές προθέσεις σε αυτό το ζήτημα, όπως το γεγονός ότι θέλει να μειώσει τα έξοδα των ομάδων, κάτι που πιστεύω ότι είναι καλό. 

«Υπάρχουν όμως κι ορισμένα πράγματα με τα οποία δε συμφωνούμε. Ένα εξ αυτών είναι το γεγονός ότι η έλλειψη μοναδικότητας των powertrain δεν θα αποτελεί ένα κίνητρο για την επακόλουθη μοναδικότητα των συμμετεχόντων. Δεν θεωρώ πως αυτή η ιδέα θα πάει μπροστά.

«Το γεγονός ότι τώρα διαφωνούμε με την στρατηγική ανάπτυξη αυτού του πράγματος, και το ότι βλέπουμε πως το 2021 το σπορ θα έχει άλλο αέρα, θα οδηγήσει τη Ferrari να πάρει ορισμένες αποφάσεις.

«Κατανοώ ότι η Liberty ίσως να σκέφτηκε όλα αυτά όταν παρουσίαζε τις προτάσεις της, αλλά πιστεύω πως πρέπει να γίνει απολύτως σαφές πως, αν δεν δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες, τα αποτελέσματα των οποίων θα ωφελήσουν τη Ferrari στη διατήρηση του brand της, στην αγορά και στην ενδυνάμωση της ξεχωριστής θέσης που αυτή κατέχει, η Ferrari δεν θα συμμετάσχει.»

Να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι η Ferrari έχει υπογράψει να βρίσκεται στο σπορ τουλάχιστον ως το 2020, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανή αποχώρησή της από το άθλημα θα έρθει πρακτικά το 2021.

Βέβαια, υπάρχει και το προσεχές meeting του Strategy Group την επόμενη Τρίτη, όπου θα συζητηθούν ξανά όλες οι διαφωνίες και τα σημαντικά ζητήματα σχετικά με τους κανονισμούς των κινητήρων το 2021.

Ωστόσο, ο Marchionne δεν αναφέρθηκε μόνο στον τεχνικό τομέα ως μία αιτία για την έξοδο της Scuderia από το σπορ, μιας και στάθηκε εξίσου στα έξοδα υπό τη νέα διοίκηση της Liberty:

«Θα ήταν απόλυτα επωφελές για τα έσοδα και τα έξοδα. 

«Αυτό που ξέρω είναι ότι η F1 είναι κομμάτι του DNA μας από την μέρα που ιδρυθήκαμε. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να βρούμε την ταυτότητά μας και χωρίς αυτήν. Αλλά αν αλλάξουμε το σακί με την άμμο τόσο που πλέον να μην αναγνωρίζεται, δεν θέλω να συμμετέχω. Δεν θέλω να είμαι σε ένα παγκόσμιο NASCAR, απλώς δεν θέλω.»

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Σε μερικούς αγώνες με 4 αυτοκίνητα η Hyundai το 2018

Next Article

Αρχίζουν οι συζητήσεις ανανέωσης συμβολαίου του Hamilton

Related Posts