Δοκιμές Σεπάνγκ – 3η Μέρα: Κλείσιμο με Alex Marquez

Marquez MotoGP δοκιμές
Alex Marquez performs during the Sepang MotoGP Test in Sepang, Malaysia on February 6, 2025. // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202502060845 // Usage for editorial use only //

O Alex Marquez ήταν ταχύτερος στην τρίτη και τελευταία ημέρα δοκιμών του MotoGP στην Σεπάνγκ της Μαλαισίας, μπροστά από τους Bagnaia και Quartararo, σε μία μέρα με πολλούς γρήγορους γύρους.

Για τελευταία φορά σε τρεις ημέρες, οι αναβάτες του MotoGP βγήκαν στην πίστα για να ολοκληρώσουν τα προγράμματά τους στην πίστα της Σεπάνγκ, ενόψει της έναρξης της σεζόν σε τέσσερις εβδομάδες (28/2 – 2/3) στην Μπουριράμ της Ταϊλάνδης.

Με το τριήμερο τεστ να φτάνει στην ολοκλήρωσή του, οι ομάδες έκαναν αρκετές προσομοιώσεις των επιμέρους διαδικασιών ενός τριημέρου, ελέγχοντας τις μοτοσυκλέτες τους σε συνθήκες κατατακτηρίων και αγώνων είτε sprint, είτε πλήρους διάρκειας. Ως αποτέλεσμα οι χρόνοι έπεσαν αρκετά, φτάνοντας κοντά στα επίπεδα των επιδόσεων του περασμένου Grand Prix στην ίδια πίστα, πριν από τέσσερις μήνες.

Ταχύτερος όλων, τόσο στην ημέρα όσο και συνολικά στις δοκιμές της Σεπάνγκ ήταν ο Alex Marquez, ο οποίος κατέβηκε στο 1:56,493, χρόνος που είναι ενάμιση δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός από αυτόν που έδωσε την περσινή pole position στον Pecco Bagnaia, ενώ ήταν αρκετά πιο γρήγορος από την ταχύτερη επίδοση του Ιταλού αναβάτη της εργοστασιακής Ducati στις αντίστοιχες περσινές δοκιμές.

Ο Bagnaia πάντως κινήθηκε σε αυτά τα επίπεδα και φέτος, όντας μόλις επτά χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον αναβάτη της Gresini Ducati, στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο σταθερά γρήγορος Fabio Quartararo, που κατέβασε αρκετά τις επιδόσεις του και διατηρήθηκε στην πρώτη τριάδα, συνεχίζοντας τις πολύ ενθαρρυντικές εμφανίσεις της Yamaha στο ξεκίνημα της σεζόν.

Μετά την χθεσινή του πρωτοπορία, ο Franco Morbidelli έκανε σήμερα τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο, ενώ ο πέμπτος Marc Marquez μπορεί να μην πλησίασε τον χρόνο του νέου teammate του, όμως τράβηξε τα βλέμματα με έναν εκπληκτικά γρήγορο ρυθμό κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης αγώνα sprint, όντας ταχύτερος σε μέσο όρο γύρου από τον ταχύτερο χρόνο που σημειώθηκε στο πρόσφατο sprint του Grand Prix.

Θετικό φινάλε για Pedro Acosta και ΚΤΜ, με τον Ισπανό αναβάτη να ανεβαίνει έκτος στην κατάταξη, μπροστά από δύο Honda, την LCR του Johann Zarco και την εργοστασιακή του Joan Mir, καθώς επίσης και την Aprilia του Marco Bezzecchi και την έτερη εργοστασιακή Yamaha του Alex Rins, που συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

Ακολουθεί ένα ακόμη, διήμερο αυτήν την φορά, τεστ στην πίστα της Μπουριράμ, στις 12-13 Φεβρουαρίου, όπου θα γίνουν κι οι τελευταίες πρόβες πριν από την εκκίνηση του πρωταθλήματος στην ίδια τοποθεσία.

Αναλυτικά η κατάταξη της τρίτης ημέρας:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Morbidelli Δοκιμές

Δοκιμές Σεπάνγκ - 2η Μέρα: Πήρε μπροστά ο Morbidelli

Next Article
LCR Honda 2025

Παρουσίασε τις μοτοσυκλέτες της κι η LCR Honda (pics & vid)

Related Posts