Στην αρχή της πρώτης σεζόν των νέων V6 υπετροφοδοτούμενων κινητήρων τα μονοθέσια της F1 ήταν οριακά ταχύτερα από αυτά του GP2, αλλά με τη σεζόν να έρχεται στο τέλος της οι νέες μονάδες ισχύος ξεπερνούν σε ταχύτητα τους «προγόνους» τους V10 ατμοσφαιρικούς κινητήρες, και στην Pirelli περιμένουν ακόμη πιο γρήγορα μονοθέσια για το 2015.
Ο τεχνικός διευθυντής της ιταλικής εταιρίας Paul Hembery μίλησε για το 2014: «Ακόμη και αν κάνουμε τις ίδιες επιλογές ελαστικών σε κάθε αγώνα, αυτό που ήταν κάπως συντηρητικό μπορεί το 2015 να είναι πιο προχωρημένο, επειδή η εξέλιξη του ρυθμού φέτος θα είναι αρκετά μεγάλη. Είδαμε μεγάλες προόδους προς το τέλος της χρονιάς. Μπορούμε να περιμένουμε άλλο ένα μεγάλο άλμα στην απόδοση, και αν κερδίσουμε 1 με 2 δευτερόλεπτα το γύρο σε ταχύτητα, τότε αυτό αλλάζει δραματικά τον τρόπο χρήσης των ελαστικών. Επομένως, πρέπει να έχουμε το νου μας σε αυτό.»
Ο ίδιος προσέθεσε: «Η αγωνιστική δράση το 2014 ήταν αρκετά καλή. Ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα με μάχες και πολλές διαμάχες μεταξύ teammates – δεν έχουμε κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, υπήρχε η συνήθεια να ξεχωρίζει ένας από την ομάδα, αλλα φέτος είδαμε λιγότερο από αυτό και περισσότερες δυνατές μάχες μεταξύ οδηγών της ίδιας ομάδας.»
Τέλος, ο Βρετανός δήλωσε: «Αν εξαιρέσει κανείς την κυριαρχία των Mercedes, υπήρχε ενδιαφέρον στις πιο πίσω ομάδες και η αγωνιστική δράση ήταν καλή. Αν αναλογιστούμε ότι ξεκινώντας η χρονιά δεν θα είναι συναρπαστική λόγω των θεμάτων αξιοπιστίας, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι ομάδες και οι κατασκευάστιες εταιρίες μονάδων ισχύος έχουν κάνει καλή δουλειά με τόσο δραματικές αλλαγές στους κανονισμούς και να μην έχουν τόσο δραματικά προβλήματα.»
Και εδώ θα προσθέσω ένα μικρό σχόλιο: ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών, η Pirelli με προβαλλόμενο πρόσωπο τον Hembery προσπαθεί να προωθήσει την εικόνα του αθλήματος, δίνοντας έμφαση στην δράση εντός της πίστας, όταν όλα τα προβλήματα βρίσκονται εκτός αυτής. Είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης γύρω από την Formula 1 και τα πολλά ατοπήματά της όσον αφορά την διαχείριση των πόρων που έχει και των πόρων που τελικά φτάνουν στις μικρές – κυρίως – ομάδες.
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify