GP Βελγίου – Αγώνας: Εύκολη νίκη για Piastri, 1-2 για McLaren

Ο Piastri πήρε την νίκη στο Grand Prix Βελγίου, το οποίο διαταράχθηκε από μια μακροσκελή διακοπή στην αρχή του αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον Norris με αποφασιστική κίνηση στο πρώτο πέρασμα από την Eau Rouge. Τρίτος ο Leclerc, μεγάλη ανάκαμψη για Hamilton.

Λόγω της βρεγμένης ασφάλτου, ο αγώνας ξεκίνησε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, όμως κρίθηκε ότι οι συνθήκες δεν ήταν αρκετά καλές για την ασφαλή διεξαγωγή του και έτσι εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία. Ο αγώνας επανεκκίνησε μετά από περίπου μιάμιση ώρα, στο τέλος του τέταρτου γύρου, καθώς το safety car «έφαγε» άλλους τρεις από τους σαραντατέσσερεις γύρους.

Μόλις στον πέμπτο γύρο, ο Piastri είχε τρομερό πέρασμα από την Eau Rouge και κατάφερε να περάσει τον Norris στην ευθεία αμέσως μετά. Παράλληλα, ο Hamilton ήταν ταχύτατος και κέρδισε πολλαπλές θέσεις, έχοντας εκκινήσει από την 18η θέση. Ο ομόσταυλός του, Leclerc, είχε τον Verstappen να τον ακολουθεί από κοντά, όμως χωρίς να έχει την απαραίτητη διαφορά στον ρυθμό για να περάσει μπροστά. Στην αρχή του 11ου γύρου, ο Norris στην δεύτερη θέση ήταν ήδη στο +7.5 από τον Leclerc.

Ο Μονεγάσκος «κατανάλωσε» αρκετά γρήγορα τα ελαστικά του στην προσπάθειά του να αμυνθεί απέναντι στον Ολλανδό, ενώ οι Hamilton, Gasly, Hulkenberg και Alonso σταμάτησαν για slicks, την μεσαία γόμα. Τους ακολούθησαν οι περισσότεροι οδηγοί, με κάποιους να καθυστερούν να σταματήσουν, αλλά ο Norris διαφοροποιήθηκε, φορώντας την σκληρή γόμα. Ο Hamilton ήταν πλέον έβδομος, έχοντας κερδίσει έντεκα θέσεις από την αρχή του αγώνα, ενώ πήρε τον γρηγορότερο γύρο από τα χέρια του Norris. Οι Russell και Albon βρίσκονταν σταθερά στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ενώ οι Lawson και οι δύο Sauber των Bartoletto και Hulkenberg συμπλήρωναν την δεκάδα.

Ο Piastri βρισκόταν στο +8 από τον Norris στον 24ο γύρο, έχοντας δεχθεί μηδενική πίεση από τον οποιοδήποτε. Άλλα τόσα δευτερόλεπτα χώριζαν τον Βρετανό από τον Leclerc, ο οποίος με την σειρά του ήταν 2.5″ μπροστά από τον Verstappen. Ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα έπειτα από αυτό το σημείο, με μοναδικό σημείο ενδιαφέροντος την επίθεση του Hamilton στον Albon για την έκτη θέση. Επίσης, ο Gasly με πιο συντηρητική στρατηγική είχε καταφέρει να μπει στην δεκάδα στο τέλος του 34ου γύρου.

Προς το τέλος του αγώνα, υπήρξε μια μάχη μεταξύ Gasly, Tsunoda και Bearman για την τελευταία βαθμολογούμενη θέση, αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην κορυφαία δυάδα, καθώς τα μεσαία ελαστικά του Piastri είχαν φθαρεί και ο Norris είχε φτάσει στο +3.2 στον 42ο γύρο, αλλά ένα λάθος του στην πρώτη στροφή του επόμενου γύρου, μεταφράστηκε σε ακόμα μια νίκη για τον Oscar Piastri, την έκτη στην φετινή σεζόν και ένα ακόμα άνοιγμα της διαφοράς του από τον ομόσταυλό του στο πρωτάθλημα.

Ο Charles Leclerc κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση του Verstappen και πήρε την τρίτη θέση, ενώ οι Russell και Albon είχαν έναν ήσυχο αγώνα και τερμάτησαν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα. Ο Lewis Hamilton κατάφερε να ανακάμψει με τρομερό τρόπο από την 18η θέση της σχάρας εκκίνησης, παίρνοντας την σημαία στην έβδομη θέση. Οι Lawson, Bartoletto και Gasly συμπλήρωσαν την δεκάδα, ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τον Γάλλο και την Alpine, καθώς αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος βαθμός που έχουν λάβει μέχρι στιγμής φέτος.

Επόμενος σταθμός για τον θίασο της Formula 1 είναι το Grand Prix Ουγγαρίας, 1 με 3 Αυγούστου.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Βελγίου - Κατατακτήριες: Έ-Σπα-σαν τα χρονόμετρα Norris και McLaren

Next Article

Verstappen: Αν δεν μπορείς να δεις, μπορείς να σηκώσεις το πόδι από το γκάζι

Related Posts