Ο Ott Tanak πήρε ένα μικρό προβάδισμα από τον Thierry Neuville στο πρωινό loop της τρίτης ημέρας του Rally Γερμανίας, την ίδια ώρα που οι Sebastien Ogier και Kris Meeke δίνουν μάχη για την τρίτη θέση.
Ο Ott Tanak κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά από τον Thierry Neuville πριν τα περάσματα από τις Panzerplatte. Ο Βέλγος κέρδισε την πρώτη, την τρίτη και την τέταρτη ειδική, ενώ στην δεύτερη σε μία φουρκέτα του έσβησε ο κινητήρας και έχασε μερικά δευτερόλεπτα. Παρά το λάθος αυτό η διαφορά ανάμεσα παραμένει μικρή.
Η μάχη για την τρίτη θέση ανάμεσα στους Sebastien Ogier και Kris Meeke συνεχίστηκε και σήμερα, με τους δύο να σημειώνουν σχεδόν εφάμιλλους χρόνους, και την μεταξύ τους διαφορά να παραμένει σχεδόν σταθερή. Ο Γάλλος πίεζε στο όριο σε όλες τις ειδικές, και είχε τις στιγμές του, ενώ από την άλλη ο οδηγός της Toyota δεν έπαιρνε ρίσκα.
Μία από τις δύσκολες αλλά εντυπωσιακές στιγμές του Sebastien Ogier στην 9η ειδική.#WRC #RallyeDeutschland pic.twitter.com/BweequCsC5
— TotalRacing.gr Live (@TotalRacingLive) August 24, 2019
Ο Jari-Matti Latvala συνεχίζει να βρίσκεται στην 5η θέση, σημειώνοντας σταθερούς χρόνους, αλλά παραμένει μη ικανοποιημένος από το πώς οδηγεί.
Στην 6η θέση βρίσκεται ο Andreas Mikkelsen, που προσπαθεί να πάρει τα μέγιστα από το αυτοκίνητο του, με τον teammate του, Dani Sordo να τον ακολουθεί, κλείνοντας συνεχώς την μεταξύ τους διαφορά.
Ο Esapekka Lappi είχε ένα πρωινό με σκαμπανεβάσματα. Παρά το ότι σημείωσε τον δεύτερο χρόνο στην δεύτερη ειδική, στην επόμενη μπλόκαρε στους τροχούς του και βγήκε σε ένα χαντάκι στο οποίο κόλλησε για μερικά δευτερόλεπτα.
Με όλα τα προβλήματα και τις ατυχίες των προπορευόμενων πληρωμάτων, ο Takamoto Katsuta κατάφερε να ανέβει στην 9η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Ιάπωνας είχε καλύτερη θέση εκκίνησης σήμερα, κάτι που τον βοήθησε να ανεβάσει τον ρυθμό του.
Ο Gus Greensmith είχε έξοδο στην πρώτη ειδική της ημέρας, χτυπώντας σε ένα δέντρο προκαλώντας ζημιά στο σύστημα διεύθυνσης αλλά και ένα κλατάρισμα πίσω δεξιά. Αυτό είχε ως συνέπεια να χάσει 3 λεπτά και αρκετές θέσεις. Έπειτα στην απλή διαδρομή κατάφερε να επιδιορθώσει την ζημιά στο Fiesta WRC.
Ο Teemu Suninen επέστρεψε στις ειδικές σήμερα και σημείωνε αρκετά γρήγορους χρόνους, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι εκκινούσε πρώτος.
Αναλυτικά η κατάταξη:
Θέση | Πλήρωμα | Χρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο |
1 | O.Tanak/M.Jarveoja | 1:28:15.4 |
2 | T.Neuville/N.Gilsoul | +5.0 |
3 | S.Ogier/J.Ingrassia | +25.3 |
4 | K.Meeke/S.Marshall | +3.7 |
5 | J.M.Latvala/M.Anttila | +4.2 |
6 | A.Mikkelsen/A.Jaeger | +24.6 |
7 | D.Sordo/C.del Barrio | +9.9 |
8 | E.Lappi/J.Ferm | +1.8 |
9 | T.Katsuta/D.Barritt | +2:56.7 |
10 | G.Greensmith/E.Edmondson | +35.2 |
Δείτε τι έγινε την χθεσινή ημέρα εδώ.
Δείτε το πρόγραμμα και την τηλεοπτική κάλυψη του Rally Γερμανίας εδώ.
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify