O Elfyn Evans ήταν ο τελικός νικητής του Rally Πορτογαλίας και πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη. Ακολούθησαν οι Sordo κι Ogier, ταχύτερος στην power stage o Tanak.
Η ανατροπή στη χθεσινή μέρα με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι οδηγοί της Hyundai κι η εγκατάλειψη του μέχρι τότε πρωτοπόρου Ott Tanak, έδωσαν στον Elfyn Evans την ευκαιρία να πάρει την πρώτη θέση του αγώνα, πριν τις πέντε ειδικές τις τελευταίας ημέρας στο Rally Πορτογαλίας.
Ο Ουαλός απέφυγε τα λάθη, κέρδισε τρεις ειδικές, άνοιξε τη διαφορά του από τον δεύτερο Dani Sordo και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην φετινή σεζόν, η οποία μάλιστα τον ανέβασε και στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
Round 04, Rally de Portugal
20-23 May 2021
Dani Sordo, Borja Rozada, WRC, Action during Day 3 of Rally de Portugal 2021
Photographer: Vincent Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
Έτσι, ο Sordo αρκέστηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης του Rally Πορτογαλίας, ανεβαίνοντας για πέμπτη φορά στο βάθρο του αγώνα και πετυχαίνοντας την καλύτερή του επίδοση στον θεσμό. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Sebastien Ogier, ο οποίος παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε την πρώτη μέρα, κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση, μένοντας στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος.
Πιο πίσω ο Takamoto Katsuta πήρε την τέταρτη θέση, σημειώνοντας τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι οδηγοί της M-Sport με τον Gus Greensmith και τον Adrien Fourmaux να ολοκληρώνουν έναν δύσκολο αγώνα για την βρετανική ομάδα με αρκετούς βαθμούς.
Kalle Rovanpera, Ott Tanak και Thierry Neuville επέστρεψαν στον αγώνα μετά τις χθεσινές εγκαταλείψεις τους και στόχευαν για τους βαθμούς της Power Stage. Τελικά νικητής αναδείχθηκε ο Tanak, ο οποίος πήρε και τους 5 βαθμούς, οι οποίοι τον κράτησαν στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος.
Round 04, Rally de Portugal
20-23 May 2021
Ott Tanak
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
Ο Εσθονός ήταν ταχύτερος στην Power Stage κι έσωσε κάπως την χθεσινή καταστροφή όντας μπροστά από τους Neuville, Ogier, Rovanpera κι Evans οι οποίοι πήραν και τους υπόλοιπους βαθμούς της τελευταίας ειδικής του Rally Πορτογαλίας.
Επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, το Rally Σαρδηνίας το τετραήμερο 3-6 Ιουνίου.
Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα:
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify