Ο Oliver Solberg άφησε σχεδόν 4 δευτερόλεπτα πίσω του τον Elfyn Evans στην μεγάλη έκδοση της Umea. Τρίτος ο Takamoto Katsuta, ολοκλήρωσε το 1-2-3-4 της Toyota o Sami Pajari. Με το αριστερό η Hyundai, έξοδος για τον Jon Armstrong.
Από την μεγάλη διαδρομή της Umea, ξεκίνησε ένας εκ των πιο θρυλικών αγώνων του πρωταθλήματος του WRC, το Rally Σουηδίας. Παρά το τσουχτερό κρύο, όλες οι προσβάσεις ήταν κατάμεστες, με τους θεατές να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά τους παγκόσμιους. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Oliver Solberg, μπήκε με το δεξί στον αγώνα της πατρίδας του, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο.
Πίσω από τον τοπικό ήρωα, βρίσκονται οι Elfyn Evans και Takamoto Katsuta, έχοντας διαφορά 3,8 και 4,4 δευτερολέπτων αντίστοιχα. Ο Sami Pajari υπέγραψε το 1-2-3-4 της Toyota, καθώς βρέθηκε τέταρτος.
Ξεκίνημα με το αριστερό για την Hyundai, η οποία είδε και τα τρία της πληρώματα να παίρνουν κατά σειρά τις θέσεις 5-7. Ο πιο γρήγορος εκ των τριών, ήταν ο Thierry Neuville και τον Βέλγο πρωταθλητή ακολούθησαν στην έκτη και την έβδομη θέση οι Adrien Fourmaux και Esapekka Lappi. Και οι τρεις οδηγοί φάνηκαν διστακτικοί στις δηλώσεις τους, ενώ ο Neuville τόνισε πως φρενάρει νωρίτερα από το αναμενόμενο. Οι Josh McErlean και Martins Sesks έκαναν το 8-9 για την M-Sport WRT, ενώ την δεκάδα ολοκλήρωσε η πελατειακή συμμετοχή της Toyota με τον Lorenzo Bertelli.
To έτερο πλήρωμα των Βρετανών, o Jon Armstrong είχε σφοδρή έξοδο σε snowbank. Ο Ιρλανδός rookie έχασε 45 δευτερόλεπτα και η προσπάθειά του για την πρώτη του παρουσία στους βαθμούς έγινε ήδη αρκετά δύσκολη.
Η δράση στο Rally Σουηδίας συνεχίζεται αύριο Παρασκευή (13/2), βορειοανατολικά του Umea με έξι ειδικές διαδρομές και κλείσιμο στην υπερειδική που θα διεξαχθεί στην Red Barn Arena. Το σκέλος θα ξεκινήσει από το πρώτο πέρασμα από την Bygdsiljum στις 11:07 το πρωί ώρα Ελλάδας.
Αναλυτικά η κατάταξη μετά το πέρας της πρώτης μέρας
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify
