Ο Oscar Piastri ήταν ο ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ισπανίας, έχοντας ένα σαφές προβάδισμα από τον δεύτερο George Russell. 3-4 με τον ίδιο χρόνο για τους Verstappen-Norris, προβληματισμοί για Hamilton και Ferrari.
Η καλοκαιρία και η λαμπρή ηλιοφάνεια συνεχίστηκαν στην πίστα του Μοντμελό στα προάστια της Βαρκελώνης, με τους οδηγούς να βγαίνουν στην πίστα για το FP2 του Grand Prix Ισπανίας. Ως συνήθως, οι γρήγοροι γύροι έγιναν στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού της διαδικασίας, με τους τελευταίους γύρους να αναλώνονται σε προσομοιώσεις αγώνα με πολλά καύσιμα.
Σε αντίθεση με την εναρκτήρια περίοδο, αυτή την φορά ήταν ο Oscar Piastri που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη για την McLaren, με την βρετανική ομάδα να συνεχίζει μετά τον ταχύτερο χρόνο του Norris στο FP1, να δείχνει ότι έχει ένα σαφές προβάδισμα στο σιρκουί της Βαρκελώνης.
Ο Αυστραλός επικεφαλής της βαθμολογίας, σταμάτησε τα χρονόμετρα σε 1:12,760 με την μοναδική του προσπάθεια με την μαλακή γόμα για να περάσει πρώτος και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Πίσω του, σχεδόν τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του ήταν ο George Russell με την Mercedes, ενώ Max Verstappen και Lando Norris, που έκαναν και τους πρώτους γύρους με την μαλακή γόμα στο FP2 ήταν πρακτικά ισόπαλοι στην τρίτη θέση, καθώς έκαναν τον ίδιο χρόνο. Ο Ολλανδός έκανε λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα τον χρόνο του, οπότε πήρε την τρίτη θέση της διαδικασίας.
Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Charles Leclerc, ο οποίος φάνηκε αρκετά δυσαρεστημένος με την απόδοση της Ferrari. Μπροστά όμως στον teammate του, ο Μονεγάσκος ήταν αρκετά μετριοπαθής με τις αντιδράσεις του. Ο Lewis Hamilton, που βρέθηκε στην ενδέκατη θέση της κατάταξης χαρακτήρισε ως μη οδηγήσιμο το μονοθέσιο της Scuderia, στο ίσως πιο σημαντικό συμβάν μίας κατά τα λοιπά διαδικαστικής περιόδου, που κύλισε χωρίς ιδιαίτερα συμβάντα.
Στην δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Andrea Kimi Antonelli, Fernando Alonso, Pierre Gasly, Isack Hadjar και Liam Lawson, ενώ φάνηκε χαρακτηριστικά και η έντονη φθορά των ελαστικών, με αρκετούς οδηγούς να δυσκολεύονται να κρατήσουν τα μονοθέσιά τους σε συνθήκες αντίστοιχες με αυτές του αγώνα.
Η συνέχεια του τριημέρου του Grand Prix Ισπανίας στην πίστα της Βαρκελώνης γίνεται πλέον στην 13:30 το μεσημέρι του Σαββάτου με το FP3.
Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα:
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify
