GP Ιταλίας- FP2: Ένα δύο για την Mercedes με τον Hamilton μπροστά

Lewis Hamilton faster in Monza's FP2
Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Italien 2021. Lewis Hamilton Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Italian GP 2021. Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Ιταλίας, με τους Valtteri Bottas και Max Verstappen να ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση.

Ο Sergio Perez ήταν ο τέταρτος ταχύτερος μπροστά από τον Esteban Ocon και την Alpine. Εξαιρετική εικόνα είχαν σε αυτή την περίοδο δοκιμών με τον Robert Kubica να βρίσκεται στην 6η θέση και τον Antonio Giovinazzi στην 7η.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Fernando Alonso, Pierre Gasly και Lando Norris.

Αναλυτικότερα:

Στην Ferrari αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας με τον κινητήρα του Charles Leclerc με την Ιταλική ομάδα να αλλάζει τον κινητήρα του Μονεγάσκου με έναν παλιότερο με σκοπό να μην δεχθεί ποινή καθώς ήδη έχουν συμπληρώσει τις επιτρεπόμενες αλλαγές κινητήρα.

Με την έναρξη της διαδικασίας οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν για να κάνουν τις δοκιμές τους με τις ομάδες να είναι ιδιαίτερα φειδωλές με τα ελαστικά καθώς αυτό το σαββατοκύριακο τυπικά έχουμε δύο αγώνες με τον αγώνα sprint να λαμβάνει χώρα αργότερα το απόγευμα.

Με την διαδικασία να φτάνει στη μέση ο Carlos Sainz έχασε τον έλεγχο της Ferrari στην Ascari καταστρέφοντας την εμπρός αεροτομή του μονοθέσιου του, έτσι για πρώτη φορά στο σαββατοκύριακο είδαμε την κόκκινη σημαία να εμφανίζεται. Μερικά λεπτά αργότερα οι άνθρωποι της πίστας καθάρισαν τα κομμάτια της SF21 με την δράση να συνεχίζεται.

Οι αγωνοδίκες έδωσαν την άδεια στον Sainz να λάβει μέρος στον αγώνα sprint αν τελικά οι μηχανικοί της ομάδας καταφέρουν να ετοιμάσουν το μονοθέσιο του Ισπανού.

Στα τελευταία λεπτά των δοκιμών οι ομάδες συνέχισαν να κάνουν δοκιμές με μεγάλο φορτίο καυσίμων προσομοιώνοντας τις συνθήκες αγώνα.

Η συνέχεια με τον αγώνα Sprint στης 15:30. Διαβάστε το πρόγραμμα εδώ.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:23.246
2 Valtteri Bottas Mercedes 1:23.468
3 Max Verstappen Red Bull 1:23.754
4 Sergio Perez Red Bull 1:23.917
5 Esteban Ocon Alpine 1:24.263
6 Robert Kubica Alfa Romeo 1:24.280
7 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 1:24.502
8 Fernando Alonso Alpine 1:24.539
9 Pierre Gasly AlphaTauri 1:24.654
10 Lando Norris McLaren 1:24.665
11 Charles Leclerc Ferrrari 1:24.770
12 Daniel Ricciardo McLaren 1:24.774
13 Nicholas Latifi Williams 1:24.805
14 George Russell Williams 1:25.083
15 Yuko Tsunoda AlphaTauri 1:25.422
16 Nikita Mazepin Haas 1:25.729
17 Lance Stroll Aston Martin 1:25.763
18 Sebastian Vettel Aston Martin 1:25.935
19 Mick Schumacher Haas 1:26.012
20 Carlos Sainz Ferrari 1:26.124

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Rally Ακρόπολις Rovanpera

Rally Ακρόπολις - 2η Μέρα: Προβάδισμα Rovanpera, απαράδεκτοι θεατές

Next Article

GP Αραγονίας – Κατατακτήριες: Απίστευτος Bagnaia σπάει το ρεκόρ γύρου

Related Posts