Γνωστοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η λίστα συμμετοχών του Rally Κανάριων Νήσων, με τον αριθμό αυτών να φτάνει στο σύνολο τους τις 63. 10 Rally1 αυτοκίνητα θα ανέβουν την ράμπα της εκκίνησης.
Ο μαγικός κόσμος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally, μετά το χαοτικό Rally Σαφάρι κατέβασε προσωρινά ρολά. Το επόμενο ραντεβού των Παγκόσμιων θα είναι μια εβδομάδα μετά το Πάσχα και πάλι σε Ευρωπαϊκό έδαφος, το διάστημα 24-27 Απριλίου, στα Κανάρια Νησιά. Λίγα λεπτά μετά τις 17:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστή την λίστα συμμετοχών του τέταρτου γύρου της σεζόν. Μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε αποκαλυφθεί μόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων, που φτάνει στο σύνολό τους τις 63!
Από αυτές οι δέκα αφορούν την μεγάλη κατηγορία, εκ των οποίων τις μισές κατέλαβε η Toyota Gazoo Racing. Στα μπάκετ καθίσματα του Toyota GR Yaris Rally1, θα καθίσουν οι Elfyn Evans/Scott Martin, Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen, Takamoto Katsuta/Aaron Johnston, Sami Pajari/Marko Salminen και οι επιστρέφοντες Sebastien Ogier/Vincent Landais, μετά τη νίκη του Γαλλικού διδύμου στο Rally Μόντε Κάρλο.
Με τη γνωστή της σύνθεση αναμένεται να παραταχθεί η Hyundai Shell Mobis, που θα έχει στην διάθεση της τρία i20 N Rally. Επικεφαλής θα είναι οι πρωταθλητές Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, ακολουθούμενοι από τους Ott Tanak/Martin Jarveoja και Adrien Fourmaux/Alexandre Coria.
Τις συμμετοχές της μεγάλης κατηγορίας ολοκληρώνουν, αυτές της M-Sport WRT, η οποία θα κατέβει με τους Gregoire Munster/Louis Louka και Josh McErlean/Eoin Treacy.
Στην κατηγορία WRC2, θα αγωνιστούν 34 πληρώματα με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2, μεταξύ αυτών και οι περσινοί πρωταθλητές του Junior WRC Romet Jurgenson/Siim Oja που επιστρέφουν μετά το Rally Σουηδίας. Επιπλέον το παρόν θα δώσουν και οι αδελφοί Rossel, Yohan και Leo με Citroen C3 Rally2, αλλά και ο Nikolay Gryazin με Skoda Fabia RS Rally2. Ξεχωρίζουν επίσης και οι συμμετοχές των Alejandro Cachon (Toyota GR Yaris Rally2), Efren Llarena (Citroen C3 Rally2) και Luis Monzon (Citroen C3 Rally2)
Τέλος στο WRC3, συμμετάσχουν 9 πληρώματα με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally3. Η τελετή εκκίνησης είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 24 Απριλίου στις 23:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify