Μεσαία βρόχινα ελαστικά θα φέρει η Michelin στο Silverstone

Μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πολλοί αναβάτες με το εμπρός ελαστικό στο Brno, η Michelin θα φέρει μία μεσαία γόμα βρόχινων ελαστικών για τον επόμενο αγώνα στο Silverstone.

Οι Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso κι Andrea Iannone, μαζί με πολλούς ακόμα αναβάτες, διαπίστωσαν εκ πείρας πως το εμπρός ελαστικό δεν μπορεί να αντέξει την υπερθέρμανση από την πίστα που στεγνώνει.

Ως αποτέλεσμα, η γόμα φθείρεται άμεσα και διαλύεται, κάτι που οδήγησε σε δριμεία κριτική από τους αναβάτες.

Αν και η Michelin κατανοεί γιατί είναι δυσαρεστημένοι, την ίδια στιγμή τονίζει πως οι ίδιοι οι αναβάτες επέλεξαν την πιο μαλακή γόμα για το εμπρός ελαστικό, για τρεις λόγους που εξήγησε ο Pierro Taramasso: «Γιατί στο warm-up δούλεψε, γιατί δεν είναι και τόσο καλή ιδέα για αγωνιστείς με μία γόμα που δεν έχει δοκιμάσει, και γιατί η πλειονότητα των αναβατών πίστευε πως η πίστα θα στέγνωνε και ότι ο αγώνας θα ήταν flag-to-flag.

«Αλλά, κατά τη διάρκεια του warm-up, είχε πολύ περισσότερο νερό στην πίστα, και στον αγώνα δεν στέγνωσε αρκετά γρήγορα για να αξίζει να κάνει κανείς την αλλαγή στα σλικ.

«Και, παράλληλα, στους τελευταίους γύρους στα σημεία φρεναρίσματος είχε πλέον στεγνώσει, κι αυτό ταλαιπώρησε σημαντικά το εμπρός ελαστικό.»

Ο Dovizioso, που έχασε όλο το κεντρικό σημείο του ελαστικού του, δήλωσε πως το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στο ότι οι δύο γόμες που προσφέρονται έχουν τεράστιες διαφορές, και ζήτησε να βρεθεί μία μέση λύση.

Από τη μεριά του, ο Taramasso τόνισε πως υπάρχει αυτή η επιλογή, που δοκιμάστηκε στο Sachsenring, και επιβεβαίωσε πως θα τη φέρουν στο Silverstone.

«Περιμένουμε πιο χαμηλές θερμοκρασίες εκεί, δεν ξέρουμε ακόμα αν θα πάρουμε μόνο τη μαλακή και τη μεσαία, ή και τις τρεις, αλλά σίγουρα θα πάρουμε την μεσαία.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Crutchlow - Είμαι ο καλύτερος στις μεικτές συνθήκες

Next Article

Rally Γερμανίας - Photo Crest

Related Posts