Αποχώρηση-βόμβα από την Red Bull Racing, καθώς μετά από είκοσι χρόνια στον θώκο της ομάδας, ο Christian Horner φεύγει από τη θέση του CEO! Στη θέση του ο Laurent Mekies, που προβιβάζεται άμεσα από την Racing Bulls.
Μία ανακοίνωση-σοκ εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (9/7) από την ομάδα της Red Bull Racing, καθώς η αυστριακή ομάδα επισήμως μετέφερε την αποχώρηση του Christian Horner από τη θέση του CEO της ομάδας, μετά από είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας ως επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας.
Ο Horner αποχωρεί άμεσα από τον ρόλο του, με τον οποίο η ομάδα κατέκτησε έξι παγκόσμιους τίτλους στους κατασκευαστές, με τους οδηγούς της, Max Verstappen και Sebastian Vettel, να φτάνουν οκτώ φορές στο στέμμα του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο Βρετανός αποτέλεσε τον πρώτο επικεφαλής της ομάδας, στην είσοδο της εταιρείας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το 2005 και εκτός από τα πρωταθλήματα ήταν εκεί σε όλες τις επιτυχίες της ομάδας.
Η έξοδος του Horner έρχεται ως αποτέλεσμα των πολύ κακών εμφανίσεων της ομάδας στους τελευταίους αγώνες της σεζόν, καθώς στα τέσσερα έσχατα Grand Prix, η ομάδα κατέκτησε μόλις 29 βαθμούς, με τον Max Verstappen να μένει εκτός βάθρου σε τρεις εξ αυτών και να πέφτει πάνω από 60 βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.
Σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις άλλων πολύ σημαντικών προσώπων το τελευταίο διάστημα, όπως ο αγωνιστικός διευθυντής, Jonathan Wheatley, που μετακόμισε στην Sauber και ο θρυλικός σχεδιαστής Adrian Newey που έφυγε για την Aston Martin, η φυγή του Horner αποτελεί ένα τέλος εποχής για την ομάδα που κυριάρχησε απόλυτα τις προηγούμενες σεζόν.
Φυσικά, το μέλλον του κυρίαρχου της Formula 1, Max Verstappen είναι αβέβαιο, αν και είναι γνωστό πως ο Ολλανδός και το περιβάλλον του δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις με τον Βρετανό διευθυντή τη ομάδας. Ο Verstappen έχει παραδεχθεί ανοικτά τις συζητήσεις του με την Mercedes, ενώ το περιβάλλον της Aston Martin που διαθέτει κι αρκετούς γνώριμους μηχανικούς, καθώς και τους κινητήρες της Honda από τη νέα σεζόν, φαίνεται επίσης αρκετά ελκυστικό στον κάτοχο των τελευταίων τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων.
Τη θέση του Horner ως CEO της Red Bull Racing θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος αγωνιστικός διευθυντής της δεύτερης ομάδας του ομίλου Red Bull, o Laurent Mekies, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα που πλέον αποκαλείται Racing Bulls, μετά τη θητεία του σε FIA και Ferrari. Αντίστοιχα, τον ρόλο του επικεφαλής στην ιταλική ομάδα θα πάρει ο Alan Permane, πρώην βασικό στέλεχος των επιμέρους ομάδων που έδρευαν στο Enstone (Benetton, Renault, Lotus, Alpine).
Μένει να φανεί ποιες θα είναι οι υπόλοιπες εξελίξεις που θα πυροδοτήσει η βόμβα αποχώρησης του Christian Horner από την ηγεσία της Red Bull Racing.
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify